X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Zubrzycki Janusz - Leksykon VAT – 2017 Tom 1-2
-15%
+ do schowka
320.00 zł
272.00 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 48.00 zł
Cena katalogowa: 320.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Zubrzycki Janusz
Wydawca: Oficyna Wydawnicza UNIMEX
Rok wydania: 2017
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Kukuczka

Kukuczka
Dariusz Kortko
Marcin Pietraszewski
Warszawa 2016


Dzielnica występku

Dzielnica występku
Mario Vargas Llosa
Kraków 2016


Sztuka zwycięstwa

Sztuka zwycięstwa
Phil Knight
 
Poznań 2016


Hygge. Klucz do szczęścia

Hygge. Klucz do szczęścia
Meik Wiking
Warszawa 2016


Dasz radę

Dasz radę. Ostatnia rozmowa
Jan Kaczkowski,
Joanna Podsadecka
 
Kraków 2016


Niebzepieczne związki Andrzeja Leppera

Niebezpieczne związki Andrzeja Leppera
Wojciech Sumliński
Warszawa 2016


Nowy car

Nowy car
Steven Lee Myers
Katowice 2016

Świat Chrystusa

Świat Chrystusa. T.1
Wojciech Roszkowski
Kraków 2016

Pokaz

39.27 zł

Rabat: 6.93 zł
Cena katalogowa: 46.20 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Chemia żywności

Wydawca: WNT
Rok wydania: 2007
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 244
Format: 230x230
Oprawa:
ISBN: 9788320432732

Opis:

W pracy przedstawiono skład chemiczny, właściwości fizyczne i chemiczne oraz przemiany składników żywności ze szczególnym uwzględnieniem tych cech, które wpływają na jakość sensoryczną, wartość odżywczą oraz przydatność technologiczną surowców i produktów żywnościowych. Omówiono również dodatki do żywności - ich właściwości chemiczne i funkcjonalne, a także regulacje prawne odnoszące się do ich stosowania oraz rolę żywności w profilaktyce chorób nowotworowych. Opisano stan skażenia żywności, oszacowano wynikające z niego zagrożenia dla zdrowia konsumentów oraz przedstawiono techniczne możliwości zmniejszenia tych zagrożeń. Podano także wiele informacji przydatnych w przetwórstwie żywności i w żywieniu człowieka, dotyczących m.in.: jakości i uzdatniania wody, strat występujących wskutek obróbki produktów żywnościowych, metod oznaczania oraz wartości biologicznej składników żywności, a także obecnych w żywności związków rakotwórczych. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów technologii żywności akademii rolniczych i chemii żywności politechnik. Może być również przydatny dla pracowników naukowych, doktorantów, kadry inżynieryjno-technicznej oraz technologów, towaroznawców i producentów żywności, a także specjalistów w zakresie nadzoru nad produkcją i przechowalnictwem żywności.

Klienci, którzy kupili Chemia żywności wybrali również:

Zaręba Marek - Leczenie dietą. Wygraj z Candidą!
-37%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Zaręba Marek
Wydawca: Pascal
Rok wydania: 2016
Stron: 320
49.90 zł
31.44 zł
Dodaj do koszyka
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2
-31%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2016
Stron: 472
59.90 zł
41.62 zł
Dodaj do koszyka
Bator Julita - Zamień chemię na jedzenie
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Bator Julita
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2013
Stron: 286
32.90 zł
21.65 zł
Dodaj do koszyka
Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata - Liczmy kalorie
-26%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2016
Stron: 320
23.00 zł
17.00 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Chemia żywności -
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Kucharstwo. Żywność. Gastronomia
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10