X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Zarys dziejów Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
-26%
+ do schowka
129.00 zł
95.14 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 33.86 zł
Cena katalogowa: 129.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2016
Miejsce wydania: 189
Stron: 360
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Królowa

Królowa
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2016


Król

Król
Kraków 2016


Resortowe dzieci. Politycy

Resortowe dzieci. Politycy
Dorota Kania, Jerzy Targalski, Maciej Marosz
 
Warszawa 2016


Wołyń. Bez komentarza

Wołyń. Bez komentarza
praca zbiorowa
Warszawa 2016


Dasz radę

Dasz radę. Ostatnia rozmowa
Jan Kaczkowski,
Joanna Podsadecka
 
Kraków 2016


Wajda. Kronika wypadków filmowych

Wajda. Kronika wypadków filmowych
Bartosz Michalak
Warszawa 2016


Harda

Harda
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2016

Wylecz się sam

Wylecz się sam
Megadawki witamin
Andrew W.PH.D. Saul
Warszawa 2016

Pokaz

3.45 zł

Rabat: 1.55 zł
Cena katalogowa: 5.00 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Kuchnia europejska dla dzieci Gotujemy w szkole i w domu

Wydawca: NOWIK
Rok wydania: 2013
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Opole
Stron: 120
Format: 16.8x23.6cm
Oprawa: miękka
ISBN: 9788389848611

Opis:

, nauczyciele szkoły podstawowej, od kilku lat gotują z dziećmi na lekcjach i w ramach zajęć pozalekcyjnych. Stało się to pasją dzieci i każde spotkanie z rodzicami, każda impreza szkolna to okazja do poznawania tajników kuchni regionalnej i europejskiej, czego wyrazem jest ta książka. Obok przepisów są tu również wskazówki dla nauczycieli i rodziców, jak organizować zajęcia z  gotowania. Wszystkie potrawy zostały sprawdzone i są możliwe do przygotowania przez dzieci w wieku 8 - 11 lat, tacy bowiem są nasi „kucharze”. ZE WSTĘPU Książka może być wykorzystana jako pomoc dydaktyczna na zajęciach pozalekcyjnych szkolnych kółek zainteresowań, na lekcjach kształcenia zintegrowanego lub zajęciach świetlicowych. Wędrówka po krajach Europy odbywa się na zasadzie poznawania potraw charakterystycznych dla danego kraju. Ważnym kryterium doboru przepisów były preferowane przez dzieci gusta smakowe. I tak przy realizacji tematu: „Kuchnia Węgier” nie znajdziemy tutaj szegedyńskiej zupy gulaszowej, której przygotowanie trwa 2 i pół godziny ani lecza, ale przepis na naleśniki a`la Gundel z nadzieniem z orzechów włoskich i  sosem czekoladowym. Do przygotowania potraw można wykorzystać znajdujące się w sprzedaży półprodukty typu ciasto kluskowe lub gotowe produkty, jak knedle czeskie, lane kluski itp., co skraca czas przygotowania dań. Realizacja znajdujących się w książce przepisów jest dostosowana do możliwości i umiejętności dziecka w wieku wczesnoszkolnym oraz do warunków szkolnych (klasa lekcyjna, świetlica, szkolna kuchnia). W końcowej części czytelnik znajdzie przykładowe konspekty zajęć, które można rozszerzyć o słuchanie muzyki charakterystycznej dla poznawanego państwa, jak również o naukę tańca. Książka może być urozmaiceniem dla uczniów i daje możliwość innego spojrzenia na pozna-wany kraj – przez pryzmat smaku. Jest to dla dzieci odskocznia od przyswajania wiedzy encyklopedycznej na temat państw europejskich. Dzieci mają okazję samodzielnie pod dyskretną kontrolą dorosłych, przygotować potrawy dla siebie i innych. Uczą się pracy zespołowej i przyswajają sobie zasady bezpieczeństwa i higieny przy przygotowaniu posiłku. Zajęcia z  gospodarstwa domowego cieszą się wśród uczniów bardzo dużym zainteresowa-niem i  dają im wiele satysfakcji. MIŁEJ ZABAWY ! SMACZNEGO! Dyrekcji, Radzie Rodziców, Rodzicom i Uczniom Publicznej Szkoły Podstawowej w Łubnianach za pomoc w wyposażeniu pracowni i zachętę do przy- gotowania książki ser-decznie dziękują autorzy. Specjalne podziękowania dla Małgosi S. i Michała D. pierwszych degustatorów przygotowy-wanych naszych potraw. Do pobrania fragment książki w formacie pdf

Klienci, którzy kupili Kuchnia europejska dla dzieci Gotujemy … wybrali również:

Agata Dębicka-Cieszyńska, Jagoda Cieszyńska - Zestaw. Układanki lewopółkulowe
-8%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Agata Dębicka-Cieszyńska, Jagoda Cieszyńska
Wydawca: Centrum Metody Krakowskiej
Stron: 25
36.90 zł
33.95 zł
Dodaj do koszyka
Borkowska Maria, Wagh Kinga - Integracja sensoryczna na co dzień
-26%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Borkowska Maria, Wagh Kinga
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2010
Miejsce wydania: 189
Stron: 120
35.00 zł
25.86 zł
Dodaj do koszyka
Anna Lubner-Piskorska - uniLOGO 3. Krok trzeci.Głoska r przed spółgłoskami
-28%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Anna Lubner-Piskorska
Wydawca: Harmonia
Rok wydania: 2013
Miejsce wydania: 10
Stron: 86
16.00 zł
11.52 zł
Dodaj do koszyka
Frostig Marianne, Horne David - Wzory i obrazki Podręcznik Program rozwijający percepcję wzrokową Poziom średni
-20%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Frostig Marianne, Horne David
Wydawca: Pracownia Testów Psychologicznych PTP
Rok wydania: 2012
Miejsce wydania: 189
Stron: 40
12.10 zł
9.68 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Kuchnia europejska dla dzieci Gotujemy w szkole i w domu - Sygulka Gabriela, Dreier Norbert
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Podręczniki. Ćwiczenia i zadania » Podręczniki dla nauczycieli. Pomoce dydaktyczne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10