X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Kodeks cywilny 2017 PLUS - zbiór przepisów
-27%
+ do schowka
79.00 zł
57.67 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 21.33 zł
Cena katalogowa: 79.00 zł
Dostępność: 24h
KSIĄŻKA
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1
Stron: 1936
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Kukuczka

Kukuczka
Dariusz Kortko
Marcin Pietraszewski
Warszawa 2016


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Sztuka zwycięstwa

Sztuka zwycięstwa
Phil Knight
 
Poznań 2016


Hygge. Klucz do szczęścia

Hygge. Klucz do szczęścia
Meik Wiking
Warszawa 2016


Dekalog księdza Jana Kaczkowskiego

Dekalog księdza Jana Kaczkowskiego +CD
Jan Kaczkowski,
Katarzyna Szkarpetowska
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

24.10 zł

Rabat: 4.25 zł
Cena katalogowa: 28.35 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Ochrona konsumenta na rynku żywności

Wydawca: Wydawnictwo SGGW
Rok wydania: 2008
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 147
Format: B5
ISBN: 9788375830491

Opis:

SPIS TREŚCI

Wykaz wybranych skrótów

Wstęp


I. Uwarunkowania rozwoju ochrony konsumenta żywności w Polsce

1. Prawa przysługujące konsumentowi na rynku żywności
2. Wpływ organizacji międzynarodowych na rozwój ochrony konsumenta na rynku żywności w Polsce
3. Wpływ zmian polityczno-gospodarczych w Polsce na rozwój ochrony konsumenta
4. Wpływ prawa żywnościowego Unii Europejskiej na poziom ochrony konsumenta w Polsce


II. Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w produkcji i dystrybucji w świetle uregulowań prawnych

1. Wybrane podstawowe defi nicje zawarte w regulacjach prawnych
2. Wymagania zawarte w regulacjach prawnych dotyczące bezpieczeństwa żywności
2.1. Ogólne wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności
2.2. Substancje dodatkowe dozwolone, aromaty i substancje pomagające w przetwarzaniu
2.3. Zagrożenia mogące wystąpić w żywności
2.4. Opakowania żywności
2.5. Wymagania higieniczne
2.5.1. Wymagania ogólne
2.5.2. Wymagania w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego
2.5.3. Wymagania w stosunku do zakładów zamkniętych żywienia zbiorowego
2.6. Zatwierdzenie zakładu i wpis do rejestru
2.7. Zasady transportu i handlu prowadzonego w tymczasowych pomieszczeniach
2.8. Zasada identyfi kowalności w łańcuchu żywnościowym
2.9. Odpowiedzialność w łańcuchu żywnościowym
3. Wymagania dotyczące wprowadzania do obrotu poszczególnych rodzajów żywności
3.1. Wymagania dotyczące jakości handlowej żywności
3.2. Szczególne wymagania dotyczące środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego, suplementów diety, nowej żywności
3.3. Wymagania dotyczące innych rodzajów żywności


III. Kontrola i nadzór nad żywnością w Polsce

1. Urzędowa kontrola żywności
2. Funkcjonowanie systemu RASFF


IV. Instytucjonalna ochrona konsumentów na rynku żywności

1. Wspólnotowe i międzynarodowe instytucje oraz organizacje zajmujące się ochroną konsumenta
2. Kompetencje polskich instytucji i organizacji zajmujących się ochroną konsumentów na rynku żywności


V. Prawo konsumentów do informacji i edukacji na rynku żywności

1. Źródła informacji konsumenckiej
2. Sprzedawca żywności jako źródło informacji dla konsumenta
3. Informacje zamieszczane na opakowaniach produktów żywnościowych
4. Promocja żywności
5. Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
6. Nieuczciwe praktyki rynkowe


VI. Regulacje prawne związane z zakupem żywności

1. Umowa sprzedaży
2. Postępowanie reklamacyjne


VII. Regulacje prawne mogące wpłynąć na poziom zaspokojenia potrzeb żywnościowych przez polskich konsumentów


VIII. Podsumowanie


IX. Bibliografia

1. Spis piśmiennictwa
2. Wykaz wybranych aktów prawnych


X. Aneks

Klienci, którzy kupili Ochrona konsumenta na rynku żywnośc… wybrali również:

Broniewicz Witold, Kunicki Ireneusz, Marciniak Andrzej - Postępowanie cywilne w zarysie
-32%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Broniewicz Witold, Kunicki Ireneusz, Marciniak Andrzej
Wydawca: Wolters Kluwer Polska SA
Rok wydania: 2016
Miejsce wydania: 1
Stron: 652
79.00 zł
53.88 zł
Dodaj do koszyka
red.Gniewek Edward, red.Machnikowski Piotr - Kodeks cywilny. Komentarz
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
red.Gniewek Edward, red.Machnikowski Piotr
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2016
Miejsce wydania: 1
Stron: 2500
349.00 zł
296.48 zł
Dodaj do koszyka
Kodeks rodzinny i opiekuńczy. Prawo o aktach stanu cywilnego
-32%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wolters Kluwer Polska SA
Rok wydania: 2015
Miejsce wydania: 189
Stron: 186
12.90 zł
8.80 zł
Dodaj do koszyka
Radwański Zbigniew, Olejniczak Adam - Prawo cywilne część ogólna
-11%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Radwański Zbigniew, Olejniczak Adam
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2015
Miejsce wydania: 189
Stron: 388
59.00 zł
52.51 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Ochrona konsumenta na rynku żywności - Ozimek I.
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Prawo » Prawo cywilne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10