X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Hausner Wojciech, Wierzbicki Marek - Sto lat harcerstwa
-18%
+ do schowka
46.00 zł
37.77 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 8.23 zł
Cena katalogowa: 46.00 zł
Dostępność: 24h
KSIĄŻKA
Hausner Wojciech, Wierzbicki Marek
Wydawca: IPN
Rok wydania: 2015
Miejsce wydania: 189
Stron: 344
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Królowa

Królowa
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2016


Król

Król
Kraków 2016


Resortowe dzieci. Politycy

Resortowe dzieci. Politycy
Dorota Kania, Jerzy Targalski, Maciej Marosz
 
Warszawa 2016


Wołyń. Bez komentarza

Wołyń. Bez komentarza
praca zbiorowa
Warszawa 2016


Dasz radę

Dasz radę. Ostatnia rozmowa
Jan Kaczkowski,
Joanna Podsadecka
 
Kraków 2016


Wajda. Kronika wypadków filmowych

Wajda. Kronika wypadków filmowych
Bartosz Michalak
Warszawa 2016


Harda

Harda
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2016

Wylecz się sam

Wylecz się sam
Megadawki witamin
Andrew W.PH.D. Saul
Warszawa 2016

Pokaz

21.92 zł

Rabat: 8.53 zł
Cena katalogowa: 30.45 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Ostatnia szansa żeby dobrze zjeść

Wydawca: Wydawnictwo Książkowe TWÓJ STYL
Rok wydania: 2006
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 334
Format: 13.8x20.4cm
Oprawa:
ISBN: 837163420X

Opis:

Gdzie się podziały wszystkie dobre rzeczy z naszych talerzy? To pytanie leży u podstaw książki Giny Mallet, która barwnie i z rozmachem opisuje burzliwe dzieje naszej codziennej żywności. W ciągu ostatnich pięćdziesięciu lat stosunek do żywności zmienił się drastycznie: zamiast się nią cieszyć, zaczęliśmy się jej bać. Pod wpływem alarmujących odkryć specjalistów od żywienia i surowych zaleceń lekarzy z naszych stołów zniknęły stare dobre potrawy i dania, a wraz z nimi tradycyjne więzi spajające tych, którzy kiedyś zwykli dzielić wspólny posiłek. Czerpiąc z własnych bogatych wspomnień i doświadczeń, Mallet opowiada historię zmiennych kolei losu pięciu podstawowych składników naszej codziennej diety. Jak do tego doszło, że pospolite jajko, oskarżone przez naukę o szerzenie chorób, stanęło na krawędzi wymarcia? Dlaczego wojna z bakteriami doprowadziła do kulturowego rozłamu pomiędzy Europą i Ameryką, a dalsze istnienie sera produkowanego z surowego mleka stanęło pod znakiem zapytania? Jak to się stało, że tak tradycyjna strawa jak wołowina została wyklęta z naszych kuchni? Dlaczego nie możemy, tak jak ogrodnicy w czasach wiktoriańskich, uprawiać stu odmian groszku, i dlaczego pomidor skutecznie stawił opór postępującej industrializacji żywności, podczas gdy niegdyś równie pospolite jabłko zanika w diecie zachodnich cywilizacji?

Klienci, którzy kupili Ostatnia szansa żeby dobrze zjeść wybrali również:

Estes Clarissa Pinkola - Biegnąca z wilkami
-36%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Estes Clarissa Pinkola
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wydania: 2012
Stron: 684
49.00 zł
31.36 zł
Dodaj do koszyka
Thorwald Jurgen - Stulecie chirurgów
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Thorwald Jurgen
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2010
Stron: 536
46.90 zł
35.17 zł
Dodaj do koszyka
Schwartz Barry - Paradoks wyboru. Dlaczego więcej oznacza mniej?
-31%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Schwartz Barry
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2015
Stron: 290
39.90 zł
27.73 zł
Dodaj do koszyka
Sapolsky Robert M. - Dlaczego zebry nie mają wrzodów. Psychofizjologia stresu
-31%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Sapolsky Robert M.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2016
Stron: 450
69.90 zł
48.57 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Ostatnia szansa żeby dobrze zjeść - Mallet Gina
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Wydawnictwa popularne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10