X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Zubrzycki Janusz - Leksykon VAT – 2017 Tom 1-2
-15%
+ do schowka
320.00 zł
272.00 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 48.00 zł
Cena katalogowa: 320.00 zł
Dostępność: 24h
KSIĄŻKA
Zubrzycki Janusz
Wydawca: Oficyna Wydawnicza UNIMEX
Rok wydania: 2017
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Kukuczka

Kukuczka
Dariusz Kortko
Marcin Pietraszewski
Warszawa 2016


Dzielnica występku

Dzielnica występku
Mario Vargas Llosa
Kraków 2016


Sztuka zwycięstwa

Sztuka zwycięstwa
Phil Knight
 
Poznań 2016


Hygge. Klucz do szczęścia

Hygge. Klucz do szczęścia
Meik Wiking
Warszawa 2016


Dasz radę

Dasz radę. Ostatnia rozmowa
Jan Kaczkowski,
Joanna Podsadecka
 
Kraków 2016


Niebzepieczne związki Andrzeja Leppera

Niebezpieczne związki Andrzeja Leppera
Wojciech Sumliński
Warszawa 2016


Nowy car

Nowy car
Steven Lee Myers
Katowice 2016

Świat Chrystusa

Świat Chrystusa. T.1
Wojciech Roszkowski
Kraków 2016

Pokaz

25.84 zł

Rabat: 8.16 zł
Cena katalogowa: 34.00 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria wczesnego średniowiecza

Krasna-Korycińska Małgorzata
Wydawca: Triglav
Rok wydania: 2010
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 88
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: miękka
ISBN: 9788392493488

Opis:

"Stół tam jest zawsze pełen wszystkiego, co potrzebne do picia i jedzenia..." pisał Herbord w XII w. O tym właśnie traktuje ta książka. "Chcesz poznać smaki potraw jadanych tysiąc lat temu? Przeniesiemy Cię w czasy pierwszych Piastów i pokażemy jak wyglądała wtedy kuchnia od ... kuchni. Nowatorski poradnik dla rekonstruktorów i nie tylko, zestawiający wyniki badań kilku dyscyplin nauki, pozwalający na opisanie kulinariów Słowian Zachodnich we wczesnym średniowieczu. W przystępny sposób przedstawiono dane archeologiczne, etnograficzne, opinie antropologów, oraz teksty źródłowe i skonfrontowano je z eksperymentami archeologicznymi. Dowiesz się jakich wówczas używano składników, jak je przechowywano i obrabiano, które sprzęty wykorzystywano do przyrządzania posiłku i jaki mógł być tego efekt. Szereg ciekawostek, w tym rekonstrukcje przepisów zainteresują także odbiorcę spoza środowiska odtwórców, a być może zainspirują do samodzielnego komponowania potraw i prowadzenia własnych doświadczeń. A to dopiero początek."

Klienci, którzy kupili Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria … wybrali również:

Halkowski Henryk - Żydowski Kraków. Legendy i ludzie
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Halkowski Henryk
Wydawca: Austeria
Rok wydania: 2014
Stron: 384
40.00 zł
28.40 zł
Dodaj do koszyka
Heather Peter - Imperia i barbarzyńcy Migracje i narodziny Europy
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Heather Peter
Wydawca: Dom Wydawniczy REBIS
Rok wydania: 2010
Stron: 768
69.90 zł
49.63 zł
Dodaj do koszyka
Castles Stephen, Miller Mark J. - Migracje we współczesnym świecie
-31%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Castles Stephen, Miller Mark J.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2011
Stron: 424
49.90 zł
34.68 zł
Dodaj do koszyka
Malinowski Rubio Maria Paula - Imigranci a komunikacja międzykulturowa w sferze usług publicznych w Polsce
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Malinowski Rubio Maria Paula
Wydawca: Nomos
Rok wydania: 2013
Stron: 338
41.00 zł
34.85 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria wczesnego średniowiecza - Krasna-Korycińska Małgorzata
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Historia. Archeologia » Historia narodów, ludności. Mniejszości narodowe
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10