X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

25.58 zł

Rabat: 14.32 zł
Cena katalogowa: 39.90 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Alergie i nietolernacje pokarmowe

Sakina Shikari Bajowala
Wydawca: Vital
Rok wydania: 2020
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 176
Format: 145x205
ISBN: 9788381684996

Opis:

Alergie pokarmowe we współczesnym świecie to już epidemia?
Alergie pokarmowe obok nowotworów, chorób układów oddechowego i krążenia zaliczane są dziś do najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych. Ponieważ mówi się nawet o epidemii alergii pokarmowych. Czym właściwie są? Mówiąc najprościej, alergia to przesadna reakcja układu odpornościowego na obcą substancję, która powinna w normalnych okolicznościach być dobrze tolerowana. Reakcje alergiczne mogą obejmować szereg objawów. Począwszy od lekkiego swędzenia w jamie ustnej, a skończywszy na szybko postępującej, ogólnoustrojowej i zagrażającej życiu reakcji zwanej anafilaksją. Eksperci szacują się, że alergia pokarmowa występuje u 4-8% dzieci i 2-4% osób dorosłych na świecie. Jaka jest przyczyna alergii pokarmowych? Oprócz czynników genetycznych, na rozwój alergii wpływają również czynniki środowiskowe, przede wszystkim: styl życia, stres, chemiczne dodatki w żywności, zanieczyszczenie środowiska. I to one są najczęstszą przyczyną nieprawidłowych reakcji immunologicznych u osób dorosłych.
Oto najbardziej powszechne alergeny pokarmowe. Z pewnością zaliczamy do nich:
orzeszki ziemne i orzechy drzewne (migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy włoskie, orzechy pekan, brazylijskie i makadamia),
mleko,
jaja,
soja,
pszenica,
ryby,
skorupiaki,
nasiona.
Alternatywa dla diet eliminacyjnych, leków, wyrzeczeń i strachu przed alergenami
Marzysz o tym, by latem móc cieszyć się smakiem i aromatem truskawek? Masz dość swędzących wysypek po zjedzeniu kilku orzeszków? Okazjonalne wypicie kawy z mlekiem powoduje męczącą biegunkę? Jeśli Ty również cierpisz z powodu alergii pokarmowej, ta książka jest dla Ciebie! Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i wiedzy, którą dzieli się z Tobą Autorka, będziesz mógł przezwyciężyć alergie pokarmowe. Bez diety eliminacyjnej, leków, wyrzeczeń i strachu przed alergenami! Ponieważ doktor Sakina Shikari Bajowala ma dla Ciebie alternatywę. W książce prezentuje bezpieczny i skuteczny, potwierdzony naukowymi badaniami, sposób na pozbycie się alergii i nietolerancji pokarmowych na różne pokarmy i produkty spożywcze. To zyskująca popularność immunoterapia podjęzykowa (SLIT) i doustna (OIT). Metoda polega na zjadaniu lub podawaniu pacjentowi podjęzykowo stopniowo zwiększanej ilości alergenu pokarmowego lub jego ekstraktu w postaci kropelek, aż pacjent będzie w stanie spożyć pełną dawkę bez reakcji alergicznej. A co za tym idzie pozbyć się stanu zapalnego i wrócić do zdrowia!
Kompendium wiedzy o odczulaniu doustnym i podjęzykowym
Autorka poprowadzi Cię krok po kroku przez każdy etap immunoterapii doustnej i podjęzykowej. Wyjaśni, na czym polega ten proces i kto może skorzystać z tej metody. Ważnym aspektem jest też to, że w książce opisuje również, jak wygląda pierwsza wizyta w gabinecie lekarskim jeszcze przed rozpoczęciem odczulania, czego możesz na niej oczekiwać i jakie badania wykonać. Lekarka podkreśla, jak ważne jest opracowanie indywidualnego planu leczenia. Dzięki jej wskazówkom, będziesz wiedział, jak bezpiecznie stosować nowatorskie odczulanie w przypadku alergii pokarmowych. Autorka podpowie Ci także, jak zadbać o swój mikrobiom w jelitach, który z pewnością jest bardzo ważny w procesie pozbywania się stanu zapalnego. Dr Sakina Shikari Bajowala oddaje w Twoje ręce kompendium wiedzy o odczulaniu doustnym i podjęzykowym.
Pożegnaj alergie pokarmowe na zawsze!

Klienci, którzy kupili Alergie i nietolernacje pokarmowe wybrali również:

Joanna Molka, Michał Łyszczarz, Bożena Winczewska - Alergie pokarmowe i zasady żywienia dzieci w przedszkolu - aspekty prawne i praktyczne
-30%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Joanna Molka, Michał Łyszczarz, Bożena Winczewska
Wydawca: Wiedza i Praktyka
Rok wydania: 2020
Stron: 72
41.90 zł
29.16 zł
Dodaj do koszyka
Christa Weinrich OSB - Tajemnice klasztornego ogrodu
-26%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Christa Weinrich OSB
Wydawca: Dębogóra
Rok wydania: 2020
Stron: 166
69.00 zł
50.99 zł
Dodaj do koszyka
Jill Crista - Pleśń - ukryta przyczyna chorób
-36%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jill Crista
Wydawca: Vital
Rok wydania: 2020
Stron: 280
49.40 zł
31.67 zł
Dodaj do koszyka
Khni Werner - Borelioza a medycyna alternatywna
-36%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Khni Werner
Wydawca: Vital
Rok wydania: 2020
Stron: 312
44.40 zł
28.46 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Alergie i nietolernacje pokarmowe - Sakina Shikari Bajowala
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Poradniki
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10