X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Regulamin urzędowania sądów powszechnych
-16%
+ do schowka
189.00 zł
159.69 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 29.31 zł
Cena katalogowa: 189.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 812
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Tu byłem Tony Halik

Tu byłem. Tony Halik
Mirosław Wlekły
Warszawa 2017


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Magia olewania

Magia olewania
Sara Knight
 
Warszawa 2017


Milczenie

Milczenie
Endo Shusaku
 
Kraków 2017


Wagiel

Wagiel. Jeszcze wszystko będzie możliwe
Wojciech Waglewski
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

73.75 zł

Rabat: 25.25 zł
Cena katalogowa: 99.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2015
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 468
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788320036039

Opis:

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Klienci, którzy kupili Bromatologia Zarys nauki o żywności … wybrali również:

Szajewska Hanna, Albrecht Piotr - Jak żywić niemowlęta i małe dzieci Praktyczny poradnik dla rodziców
-26%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Szajewska Hanna, Albrecht Piotr
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2014
Stron: 102
24.00 zł
17.88 zł
Dodaj do koszyka
Jarosz Mirosław - Suplement diety a zdrowie. Porady lekarzy i dietetyków
-26%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jarosz Mirosław
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2015
Stron: 184
34.00 zł
25.33 zł
Dodaj do koszyka
Wolański Napoleon - Rozwój biologiczny człowieka. Podstawy auksologii, gerontologii i promocji zdrowia.
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wolański Napoleon
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2012
Stron: 624
74.00 zł
52.54 zł
Dodaj do koszyka
Mikrobiologia techniczna Tom 1
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2007
Stron: 354
64.00 zł
45.44 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu - Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Podręczniki. Ćwiczenia i zadania » Podręczniki akademickie. Skrypty
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10