X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Gołąb Jakub, Jakóbisiak Marek, Lasek Witold, Stokłosa Tomasz - Immunologia
-30%
+ do schowka
119.00 zł
83.88 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 35.12 zł
Cena katalogowa: 119.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Gołąb Jakub, Jakóbisiak Marek, Lasek Witold, Stokłosa Tomasz
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 498
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Płomienna korona

Płomienna korona
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2017


Wanda

Wanda. Opowieść o sile życia i śmierci
Anna Kamińska
Kraków 2017


Najlepsze lata naszego życia

Najlepsze lata naszego życia
Marek Hłasko
 
Warszawa 2017


Nowa jadłonomia

Nowa Jadłonomia
Marta Dymek
 
Warszawa 2017


Wzgórze psów

Wzgórze psów
Jakub Żulczyk
 
Warszawa 2017


Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew
Peter Wohlleben
 
Kraków 2017


Prus. Śledztwo biograficzne

Prus. Śledztwo biograficzne
Monika Piątkowska
Kraków 2017

Złowrogi cień Marszałka

Złowrogi cień Marszałka
Rafał A.Ziemkiewicz
Warszawa 2017

Pokaz

73.75 zł

Rabat: 25.25 zł
Cena katalogowa: 99.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2015
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 468
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788320036039

Opis:

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Klienci, którzy kupili Bromatologia Zarys nauki o żywności … wybrali również:

Jarosz Mirosław - Suplement diety a zdrowie. Porady lekarzy i dietetyków
-26%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jarosz Mirosław
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2015
Stron: 184
34.00 zł
25.33 zł
Dodaj do koszyka
Fowler Shandon - Pan młody. Instrukcja obsługi
-28%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Fowler Shandon
Wydawca: VESPER
Rok wydania: 2017
Stron: 208
29.90 zł
21.44 zł
Dodaj do koszyka
Spytek-Bandurska Grażyna - Telepraca jako nietypowa forma zatrudnienia w Polsce. Aspekty prawne i społeczne
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Spytek-Bandurska Grażyna
Wydawca: Aspra
Rok wydania: 2015
Stron: 608
69.00 zł
58.65 zł
Dodaj do koszyka
Kopkowski Rafał - Polskie dziedzictwo Conrada
+ do schowka
KSIĄŻKA
Kopkowski Rafał
Wydawca: Universitas
Rok wydania: 2014
Stron: 262
38.00 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu - Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Podręczniki. Ćwiczenia i zadania » Podręczniki akademickie. Skrypty
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10