X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red. Ireneusz Matusiak - Domeny internetowe. Teoria i praktyka
-23%
+ do schowka
129.00 zł
99.96 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 29.04 zł
Cena katalogowa: 129.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red. Ireneusz Matusiak
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 189
Stron: 528
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

37.97 zł

Rabat: 11.03 zł
Cena katalogowa: 49.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Chemia materiałów opakowaniowych

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2017
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 166
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301191757

Opis:

Deklarację zgodności dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością uznaje się za jeden z najlepiej znanych oraz najbardziej spornych dokumentów odnoszących się do materiałów do opakowań dla produktów spożywczych. Od wielu lat to zagadnienie jest przedmiotem licznych dyskusji i polemik. Jednakże warto również zwrócić uwagę na inny aspekt i poddać go krytycznej analizie, a mianowicie zagadnienie przydatności technologicznej w przemyśle spożywczym. Biorąc pod uwagę przepisy unijne, niniejsze zagadnienie jest niezwykle istotne ze względu na bezpieczeństwo i legalne stosowanie pojemników dla żywności. Z drugiej strony brak jest dokładnej definicji przydatności technologicznej w obowiązujących obecnie przepisach czy standardach jakościowych, chociaż wspomina się o tym w literaturze naukowej. Ponadto niezbędne jest przeanalizowanie zagadnienia przydatności technologicznej z perspektywy różnych oddziałujących na nią czynników jak: skład chemiczny pojemników dla żywności czy materiałów będących z nią w kontakcie; klasyfikacja technologiczna pojemników; profil chemiczny pakowanej żywności; proces produkcji i pakowania; oraz zagadnienie właściwych procedur przechowywania materiałów do produkcji opakowań i pakowanych produktów. Niniejsza praca ma za zadanie przedstawić kilka praktycznych zastosowań w nawiązaniu do relacji między składem chemicznym materiałów do produkcji opakowań a przewidywalnym zachowaniem pojemników w „normalnych warunkach”.

Klienci, którzy kupili Chemia materiałów opakowaniowych wybrali również:

Praca zbiorowa - Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Praca zbiorowa
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2019
Stron: 344
99.00 zł
76.72 zł
Dodaj do koszyka
Włodzimierz Bednarski, Arnold - Biotechnologia żywności
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Włodzimierz Bednarski, Arnold
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2020
Stron: 498
69.00 zł
53.47 zł
Dodaj do koszyka
Praca zbiorowa - Chemia żywności Tom 1. Główne składniki żywności
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Praca zbiorowa
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2018
Stron: 458
99.00 zł
76.72 zł
Dodaj do koszyka
Chevallier Laurent - 60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych
-20%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Chevallier Laurent
Wydawca: Edra Urban & Partner
Rok wydania: 2015
Stron: 368
89.00 zł
71.64 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Chemia materiałów opakowaniowych -
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia » Chemia
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10