X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Świerczyński Marek - Prawo sztucznej inteligencji
-10%
+ do schowka
189.00 zł
170.10 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 18.90 zł
Cena katalogowa: 189.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Świerczyński Marek
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 1
Stron: 380
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

76.72 zł

Rabat: 22.28 zł
Cena katalogowa: 99.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Chemia żywności Tom 1. Główne składniki żywności

Praca zbiorowa
red: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2018
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 458
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301196257

Opis:

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Klienci, którzy kupili Chemia żywności Tom 1. Główne składniki … wybrali również:

Praca zbiorowa - Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Praca zbiorowa
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2019
Stron: 344
99.00 zł
76.72 zł
Dodaj do koszyka
Elementy preparatyki organicznej i heteroorganicznej
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2018
Stron: 299
37.80 zł
28.54 zł
Dodaj do koszyka
red.Hubicki Zbigniew - Ćwiczenia laboratoryjne z klasycznej analizy jakościowej nieorganicznej
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
red.Hubicki Zbigniew
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2017
Stron: 180
29.40 zł
22.19 zł
Dodaj do koszyka
Białecka-Florjańczyk Ewa, Włostowska Joanna - Ćwiczenia laboratoryjne z chemii organicznej
-3%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Białecka-Florjańczyk Ewa, Włostowska Joanna
Wydawca: Wydawnictwo SGGW
Rok wydania: 2013
Stron: 112
20.00 zł
19.40 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Chemia żywności Tom 1. Główne składniki żywności - Praca zbiorowa
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia » Chemia
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10