X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

80.59 zł

Rabat: 23.41 zł
Cena katalogowa: 104.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

Praca zbiorowa
red: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2022
Copyright 2017
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 344
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301196264

Opis:

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Klienci, którzy kupili Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości … wybrali również:

Praca zbiorowa - Chemia żywności Tom 1. Główne składniki żywności
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Praca zbiorowa
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2022
Stron: 458
104.00 zł
80.59 zł
Dodaj do koszyka
Rodwell Victor W., Bender David A., Botham  Kathleen M. - Biochemia Harpera Ilustrowana
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Rodwell Victor W., Bender David A., Botham Kathleen M.
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2022
Stron: 1012
264.00 zł
209.85 zł
Dodaj do koszyka
Douglas G., Nicol F, Robertson C. - Macleod Badanie kliniczne
-17%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Douglas G., Nicol F, Robertson C.
Wydawca: Edra Urban & Partner
Rok wydania: 2021
Stron: 496
129.00 zł
107.70 zł
Dodaj do koszyka
Elementy preparatyki organicznej i heteroorganicznej
-24%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2018
Stron: 299
37.80 zł
28.91 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności - Praca zbiorowa
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii PWN literatura akademicka
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10


Księgarnia Iuris Prudentia Katarzyna Glimasińska jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małej księgarni"