X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Korybski Andrzej, red.Leszczyński Leszek - Wstęp do prawoznawstwa
-25%
+ do schowka
42.00 zł
31.71 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 10.29 zł
Cena katalogowa: 42.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Korybski Andrzej, red.Leszczyński Leszek
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2021
Miejsce wydania: 11
Stron: 339
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy



Kraków 2021


Gadka. W sześćdziesiąt języków dookoła Europy

Gadka. W sześćdziesiąt języków dookoła Europy
Dorren Gaston
Kraków 2021


Irak. Piekło w raju

Irak. Piekło w raju
Smoleński Paweł
Sękowa 2021


Sekretne życie mózgu nastolatka

Sekretne życie mózgu nastolatka
Blackemore Sarah-Jayne
Maksymowicz-Hamann Jowita
Warszawa 2021


Gierek i jego czerwony dwór

Gierek i jego czerwony dwór
Kienzler Iwona
Warszawa 2021


Podpis w komórce

Podpis w komórce
Meyer Stephen C.
Warszawa 2021

Sztuka odpoczynku

Sztuka odpoczynku
Hammond Claudia
Smoleńska Elżbieta
Warszawa 2021

Pokaz

77.71 zł

Rabat: 21.29 zł
Cena katalogowa: 99.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

Praca zbiorowa
red: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2020
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 344
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301196264

Opis:

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Klienci, którzy kupili Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości … wybrali również:

Dieta bezglutenowa - co wybrać?
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2017
Stron: 180
79.00 zł
62.80 zł
Dodaj do koszyka
Chevallier Laurent - 60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych
-20%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Chevallier Laurent
Wydawca: Edra Urban & Partner
Rok wydania: 2015
Stron: 368
71.00 zł
57.15 zł
Dodaj do koszyka
Fiedurek Jan - Wybrane aspekty zdrowego odżywiania
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Fiedurek Jan
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2018
Stron: 248
37.80 zł
28.54 zł
Dodaj do koszyka
Elementy preparatyki organicznej i heteroorganicznej
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2018
Stron: 299
37.80 zł
28.54 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności - Praca zbiorowa
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii PWN oferta akademicka
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10