X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Świerczyński Marek - Prawo sztucznej inteligencji
-10%
+ do schowka
189.00 zł
170.10 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 18.90 zł
Cena katalogowa: 189.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Świerczyński Marek
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 1
Stron: 380
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

202.00 zł

Rabat: 48.00 zł
Cena katalogowa: 250.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Dalí, Diners de Gala

Wydawca: TASCHEN
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania:
Stron: 320
Format: 22.0x31.0cm
Oprawa: twarda z obwolutą
ISBN: 9783836508766

Opis:

“Les diners de Gala is uniquely devoted to the pleasures of taste … If you are a disciple of one of those calorie-counters who turn the joys of eating into a form of punishment, close this book at once; it is too lively, too aggressive, and far too impertinent for you.”—Salvador Dalí Food and surrealism make perfect bedfellows: sex and lobsters, collage and cannibalism, the meeting of a swan and a toothbrush on a pastry case. The opulent dinner parties thrown by Salvador Dalí (1904–1989) and his wife and muse, Gala (1894–1982) were the stuff of legend. Luckily for us, Dalí published a cookbook in 1973, Les diners de Gala, which reveals some of the sensual, imaginative, and exotic elements that made up their notorious gatherings. This reprint features all 136 recipes over 12 chapters, specially illustrated by Dalí, and organized by meal courses, including aphrodisiacs. The illustrations and recipes are accompanied by Dalí’s extravagant musings on subjects such as dinner conversation: “The jaw is our best tool to grasp philosophical knowledge.” All these rich recipes can be cooked at home, although some will require practiced skill and a well-stocked pantry. This is cuisine of the old school, with meals by leading French chefs from such stellar Paris restaurants as Lasserre, La Tour d’Argent, Maxim’s, and Le Train Bleu. Good taste, however voluptuous, never goes out of fashion. In making this exceptionally rare book available to a wide audience, TASCHEN brings an artwork, a practical cookbook, and a multisensory adventure to today’s kitchens.

Klienci, którzy kupili Dalí, Diners de Gala wybrali również:

Jagoda Cieszyńska - Metoda Krakowska wobec zaburzeń rozwoju dzieci
-19%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jagoda Cieszyńska
Wydawca: Centrum Metody Krakowskiej
Rok wydania: 2013
Miejsce wydania: 8
Stron: 484
78.00 zł
63.02 zł
Dodaj do koszyka
Heller Steven, Wiedemann Julius - 100 Illustrators
-19%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Heller Steven, Wiedemann Julius
Wydawca: TASCHEN
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 1058
Stron: 680
74.00 zł
59.79 zł
Dodaj do koszyka
Jerzy Malec - Historia administracji i myśli administracyjnej
-20%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jerzy Malec
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Rok wydania: 2003
Miejsce wydania: 8
Stron: 258
36.02 zł
28.82 zł
Dodaj do koszyka
Małgorzata Iwanicz-Drozdowska - Zarządzanie ryzykiem bankowym w.2017
-33%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Małgorzata Iwanicz-Drozdowska
Wydawca: Poltext
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 434
54.90 zł
36.62 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Dalí, Diners de Gala -
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Zagraniczne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10