X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Prawo cywilne - zbiór przepisów
-32%
+ do schowka
63.00 zł
42.97 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 20.03 zł
Cena katalogowa: 63.00 zł
Dostępność: 24h
KSIĄŻKA
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1
Stron: 1060
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Tu byłem Tony Halik

Tu byłem. Tony Halik
Mirosław Wlekły
Warszawa 2017


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Magia olewania

Magia olewania
Sara Knight
 
Warszawa 2017


Milczenie

Milczenie
Endo Shusaku
 
Kraków 2017


Wagiel

Wagiel. Jeszcze wszystko będzie możliwe
Wojciech Waglewski
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

27.50 zł

Rabat: 0.00 zł
Cena katalogowa: 27.50 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Dzieje kanibalizmu

Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wydania: 2008
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 240
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: twarda
ISBN: 9788374046503

Opis:

"Największe tabu wszech czasów W 2001 roku Armin Meiwes zwany Kanibalem z Rotenburga zamordował poznanego przez internet inżyniera. Przez kolejne miesiące zjadał jego ciało kawałek po kawałku? Na patelni w mieszkaniu zbrodniarza Eda Geina znaleziono ludzkie serce. Szekspirowski Tytus Andronikus zajadał się posiłkiem przygotowanym z krwi i kości zamordowanych barbarzyńców. Jak to możliwe, że człowiek jest w stanie traktować drugą osobę jako pokarm?! Motyw ludożerstwa pojawia się w wielu mitach i legendach. Nawet w literaturze dla dzieci nie brak obmierzłych kreatur żywiących się ludzkim mięsem. Kanibalizm ? jedno z najstarszych i najgłębiej zakorzenionych tabu ludzkości ? nie przestaje fascynować. Napisana z polotem książka odsłania kulturowe znaczenie tego procederu od najwcześniejszych znanych przypadków po XXI wiek. Autorzy wnikliwie przyglądają się osobom, które popadły w niesławę z racji swych skłonności. Fascynująca lektura dla czytelników o mocnych nerwach!"

Klienci, którzy kupili Dzieje kanibalizmu wybrali również:

Estes Clarissa Pinkola - Biegnąca z wilkami
-36%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Estes Clarissa Pinkola
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wydania: 2012
Miejsce wydania: 3
Stron: 684
49.00 zł
31.36 zł
Dodaj do koszyka
Thorwald Jurgen - Stulecie chirurgów
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Thorwald Jurgen
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2011
Miejsce wydania: 8
Stron: 536
46.90 zł
30.48 zł
Dodaj do koszyka
Schwartz Barry - Paradoks wyboru. Dlaczego więcej oznacza mniej?
-31%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Schwartz Barry
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2015
Miejsce wydania: 189
Stron: 290
39.90 zł
27.45 zł
Dodaj do koszyka
Sapolsky Robert M. - Dlaczego zebry nie mają wrzodów. Psychofizjologia stresu
-31%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Sapolsky Robert M.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 189
Stron: 450
69.90 zł
48.09 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Dzieje kanibalizmu - Diehl Daniel, Donnely Mark P.
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Wydawnictwa popularne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10