X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Hauser Roman , red.Wierzbowski Marek - Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz
-10%
+ do schowka
349.00 zł
314.10 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 34.90 zł
Cena katalogowa: 349.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Hauser Roman , red.Wierzbowski Marek
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 1
Stron: 1300
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

76.72 zł

Rabat: 22.28 zł
Cena katalogowa: 99.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Enzymy w technologii spożywczej

red: J. Whitehurst Rober, van Oort Maarten
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2016
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 480
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301187798

Opis:

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów. Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.

Klienci, którzy kupili Enzymy w technologii spożywczej wybrali również:

praca zbiorowa - Żywienie dojelitowe w domu.Podręcznik dla pacjenta
-11%
+ do schowka
KSIĄŻKA
praca zbiorowa
Wydawca: Scientifica
Rok wydania: 2018
Stron: 94
60.00 zł
53.28 zł
Dodaj do koszyka
Gołąb Jakub, Jakóbisiak Marek, Lasek Witold, Stokłosa Tomasz - Immunologia
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Gołąb Jakub, Jakóbisiak Marek, Lasek Witold, Stokłosa Tomasz
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2017
Stron: 498
119.00 zł
89.25 zł
Dodaj do koszyka
Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna - Tabele składu i wartości odżywczej żywności
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2019
Stron: 1182
259.00 zł
205.88 zł
Dodaj do koszyka
Jarosz Mirosław, Respondek Wioleta - Nadciśnienie tętnicze
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jarosz Mirosław, Respondek Wioleta
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2019
Stron: 148
39.00 zł
31.00 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Enzymy w technologii spożywczej -
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Technika. Informatyka. Przemysł. Rzemiosło. Rolnictwo » Rolnictwo. Gospodarstwo rolne. Leśnictwo
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10