X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Zarządzanie jakością w bibliotece
-8%
+ do schowka
45.00 zł
41.40 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 3.60 zł
Cena katalogowa: 45.00 zł
Dostępność: 24h
KSIĄŻKA
Wydawca: SBP
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 476
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Tu byłem Tony Halik

Tu byłem. Tony Halik
Mirosław Wlekły
Warszawa 2017


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Magia olewania

Magia olewania
Sara Knight
 
Warszawa 2017


Milczenie

Milczenie
Endo Shusaku
 
Kraków 2017


Wagiel

Wagiel. Jeszcze wszystko będzie możliwe
Wojciech Waglewski
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

18.50 zł

Rabat: 0.00 zł
Cena katalogowa: 18.50 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Fasola. Przepisy na pyszne potrawy

Szymanderska Hanna
Wydawca: Bauer-Weltbild Media
Rok wydania: 2005
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 176
Format: 14.5x21.0cm
Oprawa: twarda
ISBN: 8374042656

Opis:

W książce znajduje się wyjaśnienie, skąd i kiedy przywędrowała do nas fasola oraz jakie właściwości odżywcze posiada. Jest cennym warzywem dla wegetarian, gdyż może zastępować mięso. W poradniku znajduje się wiele przepisów na dania z fasolą. Można ją podawać ugotowaną sautĂ? polaną masłem oraz dodawać do potraw mięsnych i warzywnych. Jest też pyszna w sałatkach. Fasola bujnie porastała nasz glob kilka tysięcy lat temu. Była niegdyś podstawowym składnikiem diety Indian. Majowie uważali, że połączenie fasoli ze zbożami daje człowiekowi siłę i energię. Takie przekonanie istnieje także w dzisiejszej dietetyce. Znamy kilkanaście odmian fasoli, a źródeł ich pochodzenia można szukać i w Afryce i w Azji i w Ameryce Płd. Dojrzała roślina zawiera prawie wszystkie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki, a ze względu na wysoką zawartość białka stosowana jest w dietach wegetariańskich, z powodzeniem zastępując mięso.

Klienci, którzy kupili Fasola. Przepisy na pyszne potrawy wybrali również:

Tomasz Maćkowski - Historia SP 6/1 Wczoraj i dziś ćw. NPP w.2014 NE
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Tomasz Maćkowski
Wydawca: NOWA ERA
Rok wydania: 2014
Miejsce wydania: 189
Stron: 72
19.00 zł
16.15 zł
Dodaj do koszyka
Cormen Thomas H., Leiserson Charles E., Rivest Ronald L, Stein Clifford - Wprowadzenie do algorytmów
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Cormen Thomas H., Leiserson Charles E., Rivest Ronald L, Stein Clifford
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2013
Miejsce wydania: 189
Stron: 1300
149.00 zł
105.79 zł
Dodaj do koszyka
Janina Ślósarczyk, Ryszard Kozik, Feliks Szlajfer - Przyroda SP  5 Tajemnice przyrody ćw cz.2 w.2013
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Janina Ślósarczyk, Ryszard Kozik, Feliks Szlajfer
Wydawca: NOWA ERA
Rok wydania: 2013
Miejsce wydania: 1058
Stron: 96
18.10 zł
15.38 zł
Dodaj do koszyka
Biblia Tysiąclecia
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Pallottinum
Miejsce wydania: 3
50.00 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Fasola. Przepisy na pyszne potrawy - Szymanderska Hanna
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10