X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Kalendarz Dyrektora Szkoły 2017/2018
-25%
+ do schowka
49.00 zł
36.75 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 12.25 zł
Cena katalogowa: 49.00 zł
Dostępność: 24h
KSIĄŻKA
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1
Stron: 224
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Płomienna korona

Płomienna korona
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2017


Wanda

Wanda. Opowieść o sile życia i śmierci
Anna Kamińska
Kraków 2017


Najlepsze lata naszego życia

Najlepsze lata naszego życia
Marek Hłasko
 
Warszawa 2017


Nowa jadłonomia

Nowa Jadłonomia
Marta Dymek
 
Warszawa 2017


Wzgórze psów

Wzgórze psów
Jakub Żulczyk
 
Warszawa 2017


Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew
Peter Wohlleben
 
Kraków 2017


Prus. Śledztwo biograficzne

Prus. Śledztwo biograficzne
Monika Piątkowska
Kraków 2017

Złowrogi cień Marszałka

Złowrogi cień Marszałka
Rafał A.Ziemkiewicz
Warszawa 2017

Pokaz

12.19 zł

Rabat: 32.96 zł
Cena katalogowa: 45.15 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Fish, Flesh and Good Red Herring

Wydawca: virago
Miejsce wydania: London (Londyn)
Stron: 406
Format: 12.5x19.5cm
Oprawa: miękka
ISBN: 1844080862

Opis:

From the cooking methods of Ulysses to Victorian nursery fare, from Biblical food facts to modern food fads, Alice Thomas Ellis took delight in all things gastronomical, and generously seasoned her gallimaufry with anecdote and wit. Fish, Flesh and Good Red Herring is a delectable culinary history catering to all tastes - as well as revealing some unusual ones: we learn that Charles Darwin proclaimed roast armadillo `a most excellent dish`; that Elvis Presley adored cooked squirrel; and that British infants once devoured sugared mice - real ones! Garnished throughout with extracts from famous food writers including Brillat-Savarin, Mrs Beeton, and Elizabeth Craig, there are recipes to relish and historical titbits to savour: we are taken from the sumptuous eighteenth-century banquet to the gossipy literary lunch, from the misery of rationing to the gluttony of the Roman feast. And cooking practices of some of the most celebrated chefs are shared with us -- as well as the grisly fates of those not so highly favoured: King Henry VIII boiled two of his cooks, whereas Ivan the Terrible preferred his fried.

Klienci, którzy kupili Fish, Flesh and Good Red Herring wybrali również:

Estes Clarissa Pinkola - Biegnąca z wilkami
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Estes Clarissa Pinkola
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wydania: 2012
Miejsce wydania: 3
Stron: 684
49.00 zł
32.09 zł
Dodaj do koszyka
Sapolsky Robert M. - Dlaczego zebry nie mają wrzodów. Psychofizjologia stresu
-30%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Sapolsky Robert M.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 189
Stron: 450
74.00 zł
52.16 zł
Dodaj do koszyka
Thorwald Jurgen - Stulecie chirurgów
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Thorwald Jurgen
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2011
Miejsce wydania: 8
Stron: 536
46.90 zł
31.18 zł
Dodaj do koszyka
Schwartz Barry - Paradoks wyboru. Dlaczego więcej oznacza mniej?
-30%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Schwartz Barry
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2013
Miejsce wydania: 189
Stron: 290
44.00 zł
31.02 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Fish, Flesh and Good Red Herring - Ellis Alice Thomas
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Wydawnictwa popularne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10