X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Rafał A. Ziemkiewicz - Złowrogi cień Marszałka
-31%
+ do schowka
44.90 zł
31.21 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 13.69 zł
Cena katalogowa: 44.90 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Rafał A. Ziemkiewicz
Wydawca: Fabryka Słów
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 448
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Tu byłem Tony Halik

Tu byłem. Tony Halik
Mirosław Wlekły
Warszawa 2017


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Magia olewania

Magia olewania
Sara Knight
 
Warszawa 2017


Milczenie

Milczenie
Endo Shusaku
 
Kraków 2017


Wagiel

Wagiel. Jeszcze wszystko będzie możliwe
Wojciech Waglewski
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

14.90 zł

Rabat: 0.00 zł
Cena katalogowa: 14.90 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Kiełki Żywność i lek w naszej kuchni

Wydawca: INTERSPAR
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 87
Format: 14.4x20.5cm
ISBN: 9788389384829

Opis:

Kiełki wbrew wszelkim pozorom nie są wynalazkiem naszych czasów - czytaj czasów Nowej Kuchni, stojących pod znakiem Zdrowej Żywności. Jako żywność i lek znali je już w Starożytności Chińczycy. Znane jest podanie o dawnych chińskich żeglarzach, którzy w poszukiwaniu lądu wpłynęli w górę rzeki Jang-tsy-kiang. Podczas długiej żeglugi gnębiły ich sztormy i powoli zaczął kończyć się prowiant. Jedynym, co zostało na koniec, była suszona fasola, która pod wpływem wilgoci zaczęła kiełkować. W potrzebie się nie wybiera, toteż spożyli ją, stwierdzając, że kiełki są nie tylko smaczne, ale dają nowe siły. W ten sposób odkryto nowy rodzaj żywności. Nie dotyczy to tylko fasoli, choć hodowana specjalnie w celu produkcji kiełków fasola mungo do dziś uchodzi za królową kiełków. Od tego czasu spożywa się również kiełki innych roślin strączkowych, zbóż i nasion roślin oleistych. Jeśli chodzi o nasz sposób odżywiania się, to można powiedzieć, że kiełki zostały na powrót odkryte: jako żywność, która w naturalny sposób zaopatruje ludzkie ciało w substancje odżywcze i witalne w skoncentrowanej formie. W dodatku jest to żywność, którą można wytwarzać samodzielnie, nawet nie potrzebując do tego celu specjalnych nakładów, aparatury czy miejsca.

Klienci, którzy kupili Kiełki Żywność i lek w naszej kuchn… wybrali również:

Steigenberger Heide - Dieta antyhistaminowa
-26%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Steigenberger Heide
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2010
Stron: 128
34.00 zł
25.33 zł
Dodaj do koszyka
Bator Julita - Zamień chemię na jedzenie
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Bator Julita
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2013
Stron: 286
32.90 zł
21.65 zł
Dodaj do koszyka
Bardadyn Marek - Odmładzająca książka kucharska. według diety strukturalnej
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Bardadyn Marek
Wydawca: Rebis
Rok wydania: 2012
Stron: 232
49.90 zł
35.38 zł
Dodaj do koszyka
Starmach Anna - Pyszne 25. do 25 minut, do 25 złotych
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Starmach Anna
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2013
Stron: 176
34.90 zł
23.21 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Kiełki Żywność i lek w naszej kuchni - Bustorf-Hirsch Maren
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Poradniki » Książki kucharskie
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10