X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

VAT. Komentarz 2017
-16%
+ do schowka
349.00 zł
294.87 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 54.13 zł
Cena katalogowa: 349.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1
Stron: 1534
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Tu byłem Tony Halik

Tu byłem. Tony Halik
Mirosław Wlekły
Warszawa 2017


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Magia olewania

Magia olewania
Sara Knight
 
Warszawa 2017


Milczenie

Milczenie
Endo Shusaku
 
Kraków 2017


Wagiel

Wagiel. Jeszcze wszystko będzie możliwe
Wojciech Waglewski
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

91.92 zł

Rabat: 28.08 zł
Cena katalogowa: 120.00 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Leksykon sztuki kulinarnej

Duch Karl
Wydawca: ARTMAN
Rok wydania: 2003
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 880
Format: 14.0x20.2cm
ISBN: 9788360725016

Opis:

Ten Leksykon? przypomina mi pierwsze dni mojej praktyki. Mój przełożony był Niemcem, dlatego też książka ta musiała być przeczytana przez wszystkich jego kucharzy. Posługiwała się nią większość kucharzy z krajów niemieckojęzycznych, podróżowała z nimi i ze mną po całym świecie, gdziekolwiek byliśmy, zawsze zabieraliśmy ją ze sobą. Dlaczego? Ponieważ jest zwięzła i łatwa do czytania? Książka Ducha mogła być używana codziennie. Kiedy szef kuchni nabazgrał coś na menu, a my nie byliśmy tego pewni, to od razu sięgaliśmy po Ducha i wiedzieliśmy, o co chodzi. Kiedy patrzę na nowe wydanie Leksykonu? przetłumaczonego również na języki słowiańskie, uświadamiam sobie, jak wielka to rzecz oraz że mody kulinarne wciąż czerpią z klasycznych wzorców. Większość ludzi lubi obecnie łączyć elementy różnych kuchni świata. Jednak nie potrafilibyśmy nic ugotować bez klasycznych i podstawowych metod, których się nauczyliśmy. W rzeczy samej gotowanie nigdy nie ustanie, pojawiają się jednak na rynku nowe dodatki, składniki i przyprawy. Do tej pory były niedostępne, bo pasażerskie odrzutowce nie kursowały tak jak dzisiaj. Moim zdaniem ten Leksykon? powinien znaleźć się w każdej kuchni, zarówno u każdego szefa kuchni, jak i w kuchni domowej. Jak dobrze poczytać trochę o naszej cudownej pracy kucharza, dawaniu innym przyjemności dzięki temu, czego nauczyliśmy się z tej książki! Leksykon sztuki kulinarnej jest nie tylko zbiorem przepisów. Zawiera informacje o składnikach dania oraz pokazuje jak można potrawy udekorować. Więcej, wyjaśnia styl gotowania stosowny do każdego dania. Pozycja ta powinna być obowiązkową lekturą dla szkół w Polsce, dla młodych szefów kuchni oraz początkujących kucharzy (nie tylko zawodowych). Pozwoli wam zrozumieć, co kryje się pod nazwą dania, które przygotowaliście i uroczyście podaliście do stołu. Oczywiście nie używamy już dziś terminu bordolaise, teraz opisujemy w menu dokładnie co to jest. Warto jednak wiedzieć, że dobrze znane danie nosiło właśnie taką nazwę. Autor Leksykonu Karl Duch był prezydentem Austriackiego Stowarzyszenia Kucharzy i honorowym członkiem Światowego Stowarzyszenia Kucharzy (World Cooks Association) co jest największym zaszczytem dla kucharza, jaki można otrzymać.

Klienci, którzy kupili Leksykon sztuki kulinarnej wybrali również:

Praca zbiorowa - Encyklopedia popularna PWN + CD
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Praca zbiorowa
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2015
Miejsce wydania: 189
Stron: 1158
199.00 zł
141.29 zł
Dodaj do koszyka
Hołyst Brunon - Bezpieczeństwo gatunku ludzkiego Tom 4
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Hołyst Brunon
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2016
Miejsce wydania: 189
Stron: 742
114.00 zł
80.94 zł
Dodaj do koszyka
Nowy słownik angielsko-polski polsko-angielski PWN Oxford
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2016
Miejsce wydania: 189
Stron: 520
119.00 zł
84.49 zł
Dodaj do koszyka
Wielki słownik ortograficzny PWN z zasadami pisowni i interpunkcji
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2016
Miejsce wydania: 1058
Stron: 1340
89.00 zł
63.19 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Leksykon sztuki kulinarnej - Duch Karl
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Wydawnictwa informacyjne » Encyklopedie. Leksykony. Słowniki tematyczne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10