X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Jan Żary, Małgorzata Żaryn - Rok 1939. Od beztroski do tragedii
-32%
+ do schowka
59.00 zł
40.06 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 18.94 zł
Cena katalogowa: 59.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Jan Żary, Małgorzata Żaryn
Wydawca: Biały Kruk
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 1058
Stron: 312
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

53.47 zł

Rabat: 15.53 zł
Cena katalogowa: 69.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Mikrobiologia techniczna Tom 2

Praca zbiorowa
red: Libudzisz Zdzisława, Kowal Krystyna, Żakowska Zofia
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2020
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 554
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301155230

Opis:

Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Tom 2 składa się z 4 części. W części I omówiono mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych, czyli bakterie fermentacji mlekowej i kwasu octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne, a także wirusy i ich znaczenie w medycynie, przemyśle i ochronie środowiska. W części II zaprezentowano mikrobiologię żywności - zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności, zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność transgeniczną. Część III dotyczy higieny produkcji. Przedstawiono w niej elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji. Część IV omawia mikroorganizmy w ochronie środowiska: zanieczyszczenia środowiska pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne metody oczyszczania środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska.

Klienci, którzy kupili Mikrobiologia techniczna Tom 2 wybrali również:

Magdalena Kaniewska - Podstawy kosmetologii w praktyce WSiP
-5%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Magdalena Kaniewska
Wydawca: WSiP
Rok wydania: 2017
Stron: 192
43.00 zł
41.06 zł
Dodaj do koszyka
Parazytologia i akaroentomologia medyczna
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2019
Stron: 526
89.00 zł
68.97 zł
Dodaj do koszyka
Contento Isobel R. - Edukacja żywieniowa
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Contento Isobel R.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2018
Stron: 960
199.00 zł
154.21 zł
Dodaj do koszyka
Bräuer L. - Anatomia Sobotta Flashcards. Mięśnie. Polskie mianownictwo anatomiczne
-19%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Bräuer L.
Wydawca: Edra Urban & Partner
Rok wydania: 2017
Stron: 125
59.00 zł
48.08 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Mikrobiologia techniczna Tom 2 - Praca zbiorowa
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Technika. Informatyka. Przemysł. Rzemiosło. Rolnictwo » Technika. Mechanika techniczna
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10