X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Aleksander Kaźmierski - Meritum. Podatki 2020
-23%
+ do schowka
259.00 zł
200.70 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 58.30 zł
Cena katalogowa: 259.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Aleksander Kaźmierski
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 1
Stron: 2592
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

28.65 zł

Rabat: 11.25 zł
Cena katalogowa: 39.90 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki...

Michał Kuźmiński
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2018
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 352
Format: 19.3x28.5cm
ISBN: 9788324055654

Opis:

Kuchnia dla głodnych wiedzy Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. Michał Kuźmiński – zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, twórca i wieloletni kierownik działu Nauka. Nominowany do nagrody Grand Press w kategorii „dziennikarstwo specjalistyczne”, laureat wyróżnienia honorowego Nagrody Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich im. Jerzego Zielińskiego za popularyzację nauki. Autor powieści etnokryminalnych oraz tekstów i przekładów piosenek.

Klienci, którzy kupili Nauka w kuchni. Przełomowe historie … wybrali również:

Lina Nertby Aurell, Mia Clase - Food Pharmacy. Przepisy
-28%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 8
Stron: 160
44.90 zł
32.24 zł
Dodaj do koszyka
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska - Insulinooporność w polskiej kuchni
-32%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Wydawca: Feeria
Rok wydania: 2018
Miejsce wydania: 13
Stron: 350
39.90 zł
26.97 zł
Dodaj do koszyka
Dziubak Emilia - Gratka dla małego niejadka
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Dziubak Emilia
Wydawca: Albus
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 3
Stron: 96
45.00 zł
32.17 zł
Dodaj do koszyka
Marzena Pałasz - Dieta pegańska
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Marzena Pałasz
Wydawca: SBM
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 1058
Stron: 192
29.95 zł
19.56 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki... - Michał Kuźmiński
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Poradniki » Książki kucharskie
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10