X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Matt Richtel - Niewidzialna obrona
-33%
+ do schowka
49.90 zł
33.28 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 16.62 zł
Cena katalogowa: 49.90 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Matt Richtel
Wydawca: MUZA
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 1058
Stron: 496
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

28.21 zł

Rabat: 11.69 zł
Cena katalogowa: 39.90 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

Kuźmiński Michał
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2019
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 352
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
ISBN: 9788324055654

Opis:

Kuchnia dla głodnych wiedzy Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. Michał Kuźmiński – zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, twórca i wieloletni kierownik działu Nauka. Nominowany do nagrody Grand Press w kategorii „dziennikarstwo specjalistyczne”, laureat wyróżnienia honorowego Nagrody Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich im. Jerzego Zielińskiego za popularyzację nauki. Autor powieści etnokryminalnych oraz tekstów i przekładów piosenek.

Klienci, którzy kupili Nauka w kuchni. Przełomowe historie … wybrali również:

Iwona Bogucka, Tomasz Pietrzykowski - Etyka w administracji publicznej w.4
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Iwona Bogucka, Tomasz Pietrzykowski
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2015
Stron: 254
42.00 zł
32.55 zł
Dodaj do koszyka
Contento Isobel R. - Edukacja żywieniowa
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Contento Isobel R.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2018
Stron: 960
199.00 zł
154.21 zł
Dodaj do koszyka
red.Małecka Maria, red.Samotyja Urszula - Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia
-3%
+ do schowka
KSIĄŻKA
red.Małecka Maria, red.Samotyja Urszula
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Rok wydania: 2018
Stron: 245
27.20 zł
26.38 zł
Dodaj do koszyka
Edukacja w systemie Marii Montessori. Wybrane obszary kształcenia, t. 1-2
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2015
Stron: 592
78.75 zł
59.45 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej - Kuźmiński Michał
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Literatura faktu » Reportaż
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10