Rozumiem
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies, aby umożliwić funkcjonowanie strony i lepiej spełniać Twoje wymagania. Kontynuując przeglądanie serwisu akceptujesz wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje można znaleźć tutaj.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Wybory samorządowe. Komentarz
-24%
+ do schowka
119.00 zł
90.32 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 28.68 zł
Cena katalogowa: 119.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2018
Stron: 320
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Sapiens. Od zwierząt do bogów

Sapiens. Od zwierząt do bogów
Yuval Noah Harari
                Warszawa 2018


Wojna o pieniądz 4

Wojna o pieniądz 4
Song Hongbing
Wrocław 2018


Mózg odporny na stres

Mózg odporny na stres
Melanie Greenberg
Poznań 2018


Dreamland. Opiatowa epidemia w USA

Dreamland. Opiatowa epidemia w USA
Sam Quinones
Kraków 2018


Astrofizyka dla zabieganych

Astrofizyka dla zabieganych
Neil de Grasse Tyson
Kraków 2018


Niepodległa

Niepodległa! 
Andrzej Nowak
 
Kraków 2018


Pięć lat kacetu

Pięć lat kacetu
Stanisław Grzesiuk
Warszawa 2018

Jelita wiedzą lepiej

Jelita wiedzą lepiej
Michael Mosley
Kraków 2018

Pokaz

46.41 zł

Rabat: 23.49 zł
Cena katalogowa: 69.90 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świat.

Marta Dymek, Adam Pluszka, Ewa Penksyk-Kluczkowsk
Wydawca: Marginesy
Rok wydania: 2017
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 288
Format: 30.5x12.5cm
ISBN: 9788365586971

Opis:

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą! Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać. Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle. Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.

Klienci, którzy kupili Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z … wybrali również:

Dymek Marta - Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan (dodruk 2017)
-36%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Dymek Marta
Wydawca: DWIE SIOSTRY
Rok wydania: 2017
Stron: 288
49.90 zł
31.94 zł
Dodaj do koszyka
Malwina Bareła - Lunchbox na każdy dzień
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Malwina Bareła
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2018
Stron: 320
44.90 zł
29.85 zł
Dodaj do koszyka
Marta Dymek, Adam Pluszka, Ewa Penksyk-Kluczkowsk - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świat.
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Marta Dymek, Adam Pluszka, Ewa Penksyk-Kluczkowsk
Wydawca: Marginesy
Rok wydania: 2017
Stron: 288
69.90 zł
46.41 zł
Dodaj do koszyka
Magdalena Grzegorczyk - Grill przez cały rok
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Magdalena Grzegorczyk
Wydawca: Bucknell University Press
Rok wydania: 2018
Stron: 192
34.90 zł
27.57 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świat. - Marta Dymek, Adam Pluszka, Ewa Penksyk-Kluczkowsk
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Poradniki » Książki kucharskie
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10