X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Gawroński Maciej - RODO Przewodnik ze wzorami
-25%
+ do schowka
119.00 zł
89.25 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 29.75 zł
Cena katalogowa: 119.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Gawroński Maciej
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2018
Miejsce wydania: 1
Stron: 456
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Młynarski

Rozmowy
Wojciech Młynarski
                Warszawa 2018


Astrofizyka dla zabieganych

Astrofizyka dla zabieganych
Neil de Grasse Tyson
Kraków 2017


Kurtyka. Sztuka wolności

Kurtyka. Sztuka wolności
Bernadette McDonald
 
Warszawa 2018


Kontrrewolucja

Kontrrewolucja. Liberalna Europa w odwrocie
Jan Zielonka
 
Warszawa 2018


Jan Kaczkowski. Życie pod prąd

Jan Kaczkowski. Życie pod prąd. Biografia
Przemysław Wilczyński
 
Kraków 2018


Niepodległa

Niepodległa! 
Andrzej Nowak
 
Kraków 2018


Holoubek. Rozmowy

Holoubek. Rozmowy
Małgorzata Terlecka-Reksnis
Warszawa 2018

Błękitna kropka

Błękitna kropka
Carl Sagan
Poznań 2018

Pokaz

48.09 zł

Rabat: 21.81 zł
Cena katalogowa: 69.90 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Dymek Marta
Wydawca: Marginesy
Rok wydania: 2017
Wydanie: 1
Stron: 288
Format: 220x280
Oprawa: twarda
ISBN: 978-83-6558-697-1

Opis:

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą! Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać. Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle. Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.

Klienci, którzy kupili Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z … wybrali również:

Henry Natacha - Uczone siostry
-27%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Henry Natacha
Wydawca: WYDAWNICTWO DOLNOŚLĄSKIE /PUBLICAT/
Rok wydania: 2016
Stron: 234
42.00 zł
30.53 zł
Dodaj do koszyka
Pilot Marian - Pióropusz
-20%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Pilot Marian
Wydawca: Wydawnictwo Literackie
Rok wydania: 2011
Stron: 320
39.90 zł
32.12 zł
Dodaj do koszyka
Marie Tourell Soderberg - Hygge
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Marie Tourell Soderberg
Wydawca: Insignis Media
Rok wydania: 2017
Stron: 224
39.99 zł
28.51 zł
Dodaj do koszyka
Rączka Krzysztof Wojciech, Małgorzata Iżycka-Rącz - Kodeks pracy ze schematami 2016/2017
-24%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Rączka Krzysztof Wojciech, Małgorzata Iżycka-Rącz
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2016
Stron: 320
19.90 zł
15.22 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata - Dymek Marta
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Kucharstwo. Żywność. Gastronomia
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10