X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

32.15 zł

Rabat: 5.85 zł
Cena katalogowa: 38.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02

Longina Borkowicz
Wydawca: Format-AB
Rok wydania: 2020
Stron: 152
Format: 07.5x06.0cm
ISBN: 9788389184887

Opis:

Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy programowej, zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego.
Repetytorium przeznaczone jest dla uczniów branżowej szkoły pierwszego stopnia w zawodzie kucharz, uczniów technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych w kwalifikacji HGT.02. oraz wszystkich, którzy chcą poznawać sztukę kulinarną.
Celem repetytorium jest teoretyczne powtórzenie kluczowych zagadnień w obszarze tematycznym oraz wykonanie zadań praktycznych związanych z teorią. Większość zadań praktycznych to ćwiczenia gastronomiczne stopniowo odkrywające techniki i sztukę kulinarną. Przepisy kulinarne zaprezentowane są przejrzyście i czytelnie. Uwzględniają zapotrzebowanie ilościowe surowców, łatwy dostęp surowców, narzędzia niezbędne do wykonania zadania, polską tradycję, nowe trendy kulinarne, a także nowoczesny wpływ na żywienie człowieka. Każdy dział materiału edukacyjnego zawiera ciekawostki i wskazówki, które mogą być pomocne w kształceniu gastronomicznym.
Pracownia gastronomiczna zostanie wydana w trzech częściach.

Klienci, którzy kupili Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja … wybrali również:

Merlak Hanna - Żydzi od kuchni. Opowieści wokół rodzinnego stołu
-38%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Merlak Hanna
Wydawca: Austeria
Rok wydania: 2019
Stron: 87
38.00 zł
23.67 zł
Dodaj do koszyka
Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata - Liczmy kalorie
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 189
Stron: 320
49.00 zł
38.95 zł
Dodaj do koszyka
Wieczorek-Chełmińska Zofia - Żywienie w chorobach nerek
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wieczorek-Chełmińska Zofia
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 189
Stron: 208
49.00 zł
38.95 zł
Dodaj do koszyka
Jarosz Mirosław, Bułhak-Jachymczyk Barbara - Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jarosz Mirosław, Bułhak-Jachymczyk Barbara
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 189
Stron: 464
129.00 zł
102.54 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02 - Longina Borkowicz
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Kucharstwo. Żywność. Gastronomia
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10