X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Umiejętności pielęgniarskie  Katalog check-list. Materiały ćwiczeniowe z podstaw pielęgniarstwa
-26%
+ do schowka
59.00 zł
43.95 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 15.05 zł
Cena katalogowa: 59.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 189
Stron: 290
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Córki Wawelu

Córki Wawelu
Anna Brzezińska
 
Kraków 2017


Himalaistki

Himalaistki
Mariusz Sepioło
Kraków 2017


Labirynt duchów

Labirynt duchów
Carlos Ruiz Zafon
 
Warszawa 2017


Smakoterapia

Smakoterapia
Iwona Zasuwa
 
Warszawa 2017


Wszechświat w twojej dłoni

Wszechświat w twojej dłoni
Christophe Galfard
 
Kraków 2017


Duchowe życie zwierząt

Duchowe życie zwierząt
Peter Wohlleben
 
Kraków 2017


Lem. Życie nie z tej ziemi

Lem. Życie nie z tej ziemi
Wojciech Orliński
  2017

Gombrowicz, Ja, geniusz

Gombrowicz. Ja, geniusz
Klementyna Suchanow
2017

Pokaz

26.25 zł

Rabat: 7.75 zł
Cena katalogowa: 34.00 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria wczesnego średniowiecza

Krasna-Korycińska Małgorzata
Wydawca: Triglav
Rok wydania: 2010
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 88
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: miękka
ISBN: 9788392493488

Opis:

"Stół tam jest zawsze pełen wszystkiego, co potrzebne do picia i jedzenia..." pisał Herbord w XII w. O tym właśnie traktuje ta książka. "Chcesz poznać smaki potraw jadanych tysiąc lat temu? Przeniesiemy Cię w czasy pierwszych Piastów i pokażemy jak wyglądała wtedy kuchnia od ... kuchni. Nowatorski poradnik dla rekonstruktorów i nie tylko, zestawiający wyniki badań kilku dyscyplin nauki, pozwalający na opisanie kulinariów Słowian Zachodnich we wczesnym średniowieczu. W przystępny sposób przedstawiono dane archeologiczne, etnograficzne, opinie antropologów, oraz teksty źródłowe i skonfrontowano je z eksperymentami archeologicznymi. Dowiesz się jakich wówczas używano składników, jak je przechowywano i obrabiano, które sprzęty wykorzystywano do przyrządzania posiłku i jaki mógł być tego efekt. Szereg ciekawostek, w tym rekonstrukcje przepisów zainteresują także odbiorcę spoza środowiska odtwórców, a być może zainspirują do samodzielnego komponowania potraw i prowadzenia własnych doświadczeń. A to dopiero początek."

Klienci, którzy kupili Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria … wybrali również:

Castles Stephen, Miller Mark J. - Migracje we współczesnym świecie
-30%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Castles Stephen, Miller Mark J.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2011
Stron: 424
54.00 zł
38.06 zł
Dodaj do koszyka
Heather Peter - Imperia i barbarzyńcy. Migracje i narodziny Europy
-28%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Heather Peter
Wydawca: Rebis
Rok wydania: 2015
Stron: 768
69.90 zł
50.33 zł
Dodaj do koszyka
Halkowski Henryk - Żydowski Kraków. Legendy i ludzie
-28%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Halkowski Henryk
Wydawca: Austeria
Rok wydania: 2014
Stron: 384
40.00 zł
28.80 zł
Dodaj do koszyka
Olczak-Ronikier Joanna - W ogrodzie pamięci
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Olczak-Ronikier Joanna
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2012
Stron: 360
49.90 zł
39.42 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria wczesnego średniowiecza - Krasna-Korycińska Małgorzata
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Historia. Archeologia » Historia narodów, ludności. Mniejszości narodowe
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10