X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Żukowski Przemysław Marcin - Wydział Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie w latach 1918-1939. Źródła
-15%
+ do schowka
32.00 zł
27.20 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 4.80 zł
Cena katalogowa: 32.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Żukowski Przemysław Marcin
Wydawca: Księgarnia Akademicka
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 514
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Tu byłem Tony Halik

Tu byłem. Tony Halik
Mirosław Wlekły
Warszawa 2017


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Magia olewania

Magia olewania
Sara Knight
 
Warszawa 2017


Milczenie

Milczenie
Endo Shusaku
 
Kraków 2017


Wagiel

Wagiel. Jeszcze wszystko będzie możliwe
Wojciech Waglewski
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

25.94 zł

Rabat: 8.06 zł
Cena katalogowa: 34.00 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria wczesnego średniowiecza

Krasna-Korycińska Małgorzata
Wydawca: Triglav
Rok wydania: 2010
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 88
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: miękka
ISBN: 9788392493488

Opis:

"Stół tam jest zawsze pełen wszystkiego, co potrzebne do picia i jedzenia..." pisał Herbord w XII w. O tym właśnie traktuje ta książka. "Chcesz poznać smaki potraw jadanych tysiąc lat temu? Przeniesiemy Cię w czasy pierwszych Piastów i pokażemy jak wyglądała wtedy kuchnia od ... kuchni. Nowatorski poradnik dla rekonstruktorów i nie tylko, zestawiający wyniki badań kilku dyscyplin nauki, pozwalający na opisanie kulinariów Słowian Zachodnich we wczesnym średniowieczu. W przystępny sposób przedstawiono dane archeologiczne, etnograficzne, opinie antropologów, oraz teksty źródłowe i skonfrontowano je z eksperymentami archeologicznymi. Dowiesz się jakich wówczas używano składników, jak je przechowywano i obrabiano, które sprzęty wykorzystywano do przyrządzania posiłku i jaki mógł być tego efekt. Szereg ciekawostek, w tym rekonstrukcje przepisów zainteresują także odbiorcę spoza środowiska odtwórców, a być może zainspirują do samodzielnego komponowania potraw i prowadzenia własnych doświadczeń. A to dopiero początek."

Klienci, którzy kupili Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria … wybrali również:

Castles Stephen, Miller Mark J. - Migracje we współczesnym świecie
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Castles Stephen, Miller Mark J.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2011
Stron: 424
49.90 zł
35.43 zł
Dodaj do koszyka
Olczak-Ronikier Joanna - W ogrodzie pamięci
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Olczak-Ronikier Joanna
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2012
Stron: 360
49.90 zł
39.42 zł
Dodaj do koszyka
Heather Peter - Imperia i barbarzyńcy. Migracje i narodziny Europy
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Heather Peter
Wydawca: Rebis
Rok wydania: 2015
Stron: 768
69.90 zł
49.56 zł
Dodaj do koszyka
Iglicka Krystyna - Kontrasty migracyjne Polski. Wymiar transatlantycki
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Iglicka Krystyna
Wydawca: Scholar
Rok wydania: 2015
Stron: 168
29.40 zł
23.31 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Przy słowiańskim stole. czyli kulinaria wczesnego średniowiecza - Krasna-Korycińska Małgorzata
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Historia. Archeologia » Historia narodów, ludności. Mniejszości narodowe
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10