X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy



Kraków 2021


Gadka. W sześćdziesiąt języków dookoła Europy

Gadka. W sześćdziesiąt języków dookoła Europy
Dorren Gaston
Kraków 2021


Irak. Piekło w raju

Irak. Piekło w raju
Smoleński Paweł
Sękowa 2021


Sekretne życie mózgu nastolatka

Sekretne życie mózgu nastolatka
Blackemore Sarah-Jayne
Maksymowicz-Hamann Jowita
Warszawa 2021


Gierek i jego czerwony dwór

Gierek i jego czerwony dwór
Kienzler Iwona
Warszawa 2021


Podpis w komórce

Podpis w komórce
Meyer Stephen C.
Warszawa 2021

Sztuka odpoczynku

Sztuka odpoczynku
Hammond Claudia
Smoleńska Elżbieta
Warszawa 2021

Pokaz

32.09 zł

Rabat: 17.81 zł
Cena katalogowa: 49.90 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Roślinna kuchnia regionalna

Paweł Ochman, Adam Pluszka
Wydawca: Marginesy
Rok wydania: 2020
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 344
Format: Format: 225x170 mm
ISBN: 9788366500877

Opis:

Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, pizza z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca jak choćby takich, jak wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci.
Przygotujecie z prostych i tanich składników, wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.
Poznajcie regionalną kuchnie naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem.
Paweł Ochman weganin, autor bloga weganon.pl, ponad 1000 oryginalnych przepisów i książki Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.

Klienci, którzy kupili Roślinna kuchnia regionalna wybrali również:

Byung-Hi Lim, Byung-Soon Lim, Agata Teperek - Korea. Nie tylko kimchi
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Byung-Hi Lim, Byung-Soon Lim, Agata Teperek
Wydawca: Prószyński i S-ka
Rok wydania: 2021
Stron: 160
49.99 zł
32.64 zł
Dodaj do koszyka
Kasia Guzik - Dwanaście słodkich miesięcy. Przepisy na każdą..
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Kasia Guzik
Wydawca: Kobiece
Rok wydania: 2018
Stron: 280
59.90 zł
38.82 zł
Dodaj do koszyka
Michał Korkosz - Rozkosznie. Wegetariańska uczta z polskimi smakami
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Michał Korkosz
Wydawca: Otwarte
Rok wydania: 2020
Stron: 264
59.99 zł
42.83 zł
Dodaj do koszyka
Marta Dymek - Jadłonomia po polsku
-36%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Marta Dymek
Wydawca: Marginesy
Rok wydania: 2020
Stron: 280
69.90 zł
45.02 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Roślinna kuchnia regionalna - Paweł Ochman, Adam Pluszka
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Poradniki » Książki kucharskie
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10