X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Skrzyński Dariusz - Nowe prawo oświatowe - zmiany organizacyjno-kadrowe. praktyczny poradnik - wzory dokumentów
-27%
+ do schowka
178.50 zł
131.18 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 47.32 zł
Cena katalogowa: 178.50 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Skrzyński Dariusz
Wydawca: ODDK
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 200
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Tu byłem Tony Halik

Tu byłem. Tony Halik
Mirosław Wlekły
Warszawa 2017


Food pharmacy

Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Kraków 2017


Magia olewania

Magia olewania
Sara Knight
 
Warszawa 2017


Milczenie

Milczenie
Endo Shusaku
 
Kraków 2017


Wagiel

Wagiel. Jeszcze wszystko będzie możliwe
Wojciech Waglewski
 
Kraków 2017


Pani Einstein

Pani Einstein
Marie Benedict
 
Kraków 2017


Od oddechu do oddechu

Od oddechu do oddechu
Wojciech Młynarski
  Warszawa 2017

Dobranoc Auschwitz

Dobranoc Auschwitz
Aleksandra Wójcik
Maciej Zdziarski
Kraków 2017

Pokaz

24.52 zł

Rabat: 5.38 zł
Cena katalogowa: 29.90 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Smaki polskie czyli jak się dawniej jadało. z przepisami do wykorzystania we współczesnej kuchni

Wydawca: WAM
Rok wydania: 2012
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 224
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: twarda
ISBN: 9788375051650

Opis:

SMAKI POLSKIE CZYLI JAK SIĘ DAWNIEJ JADAŁO Podtytuł: z przepisami do wykorzystania we współczesnej kuchni Autor: Andrzej Kozioł Historia ma nie tylko polityczny, bitewny wymiar. Nie tylko szumi sztandarami, ale także pełna jest kuchennych odgłosów - zupy pyrkoczącej w wielkich garnkach, pieczeni skwierczącej nad żywym ogniem. Historia pachnie laurem wieńczącym skronie bohaterów, tym samym laurem, który przydaje aromatu potrawom. Zmienia się wszystko, także kuchnia. Jeszcze pamiętam kuchnie ogromne - z chlebowymi piecami, z gorącymi szabaśnikami, w których potrawy nabierały smaku. Jeszcze pamiętam stoły jak z holenderskich martwych natur - z kolorowym ptactwem czekającym na oskubanie, ze stosami grzybów, z jarzynami, owocami. Dzisiaj kuchnie - malutkie i białe - przestały być pracowniami kulinarnej alchemii. Kurczak wsadzany do elektrycznego piekarnika lub mikrofalówki bardziej przypomina - niestety, także smakiem - przemysłowy produkt niż domowe ptactwo. I nikt już nie pamięta, że wczesnym latem, podawało się go - wypełnionego smakowitym farszem - z mizerią. Bo kurczak bez mizerii był niepełny. Dawna Polska pachnie barszczem - z rurą, koniecznie z rurą! - bigosem, pieczonym prosiakiem, wielkanocnymi babami, krupniczkiem uwarzonym z gorzałki, miodu i korzeni, pachnie dębniaczkiem - ulubionym napojem imć pana Onufrego Zagłoby. Zapraszam do kulinarnej podróży po krainie zwanej przeszłością. A zaczniemy ją od zupy podstawowej, protoplasty zup wszelkich - od rosołu. (Wstęp) dodatkowe info.: format WAM:146×202 mm stron: 224 ISBN: 978-83-7505-165-0 rodzaj oprawy: twarda cena detaliczna: 29,90 zł.

Klienci, którzy kupili Smaki polskie czyli jak się dawniej … wybrali również:

Historia Polski
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: FENIX
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 32
12.00 zł
8.56 zł
Dodaj do koszyka
Semka Piotr - My, reakcja – historia emocji antykomunistów w latach 1944-1956
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Semka Piotr
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wydania: 2015
Stron: 888
59.00 zł
38.94 zł
Dodaj do koszyka
Friszke Andrzej - Związek Harcerstwa Polskiego 1956-1963. Społeczna organizacja wychowawcza w systemie politycznym PRL
-33%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Friszke Andrzej
Wydawca: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Rok wydania: 2016
Stron: 400
49.90 zł
33.53 zł
Dodaj do koszyka
Bardach Juliusz, Leśnodorski Bogusław, Pietrzak Michał - Historia ustroju i prawa polskiego
-20%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Bardach Juliusz, Leśnodorski Bogusław, Pietrzak Michał
Wydawca: Wydawnictwo Prawnicze LexisNexis
Rok wydania: 2009
Miejsce wydania: 1
Stron: 693
75.00 zł
60.00 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Smaki polskie czyli jak się dawniej jadało. z przepisami do wykorzystania we współczesnej kuchni - Kozioł Andrzej
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Historia Europy » Historia Polski
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10