X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Zajdel-Całkowska Justyna - MERITUM Prawo medyczne w ochronie zdrowia
-23%
+ do schowka
199.00 zł
154.21 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 44.79 zł
Cena katalogowa: 199.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Zajdel-Całkowska Justyna
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2021
Miejsce wydania: 1
Stron: 552
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

76.72 zł

Rabat: 22.28 zł
Cena katalogowa: 99.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Witczak Agata, Sikorski Zdzisław E.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2021
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 304
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301212995

Opis:

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania. Z recenzji: „Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem.” Prof. dr hab. Piotr Szefer

Klienci, którzy kupili Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, … wybrali również:

Epidemiologia w zdrowiu publicznym
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2021
Stron: 418
119.00 zł
94.59 zł
Dodaj do koszyka
Otyłość wieku rozwojowego
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2021
Stron: 356
99.00 zł
78.70 zł
Dodaj do koszyka
Psychologia wychowania Wybrane problemy
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2021
Stron: 580
129.00 zł
99.96 zł
Dodaj do koszyka
Szmidt-Jaworska Adriana, Kopcewicz Jan - Fizjologia roślin
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Szmidt-Jaworska Adriana, Kopcewicz Jan
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2020
Stron: 696
119.00 zł
92.21 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne - Witczak Agata, Sikorski Zdzisław E.
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia » Chemia
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10