X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

65.09 zł

Rabat: 18.91 zł
Cena katalogowa: 84.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Technologia przetwórstwa mięsa

Olszewski Adam
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2022
Copyright 2017
Wydanie: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 346
Format: 230x230
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301194123

Opis:

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Klienci, którzy kupili Technologia przetwórstwa mięsa wybrali również:

Praca zbiorowa - Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Praca zbiorowa
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2022
Stron: 344
104.00 zł
80.59 zł
Dodaj do koszyka
Blicharski Marek - Inżynieria powierzchni
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Blicharski Marek
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2023
Stron: 407
94.00 zł
72.84 zł
Dodaj do koszyka
Generation B1 podręcznik + ćwiczenia + CD mp3+ DVD
-20%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Didier
Rok wydania: 2017
Stron: 214
139.00 zł
110.78 zł
Dodaj do koszyka
Taler Dawid, Rup Kazimierz - Podstawy obliczeń turbin wiatrowych i wodnych
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Taler Dawid, Rup Kazimierz
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2021
Stron: 260
79.00 zł
61.22 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii PWN literatura akademicka
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10


Księgarnia Iuris Prudentia Katarzyna Glimasińska jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małej księgarni"