X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Śliwerski Bogusław - Habilitacja. Diagnoza Procedury Etyka Postulaty
-29%
+ do schowka
69.99 zł
49.62 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 20.37 zł
Cena katalogowa: 69.99 zł
Dostępność: 24h
KSIĄŻKA
Śliwerski Bogusław
Wydawca: Impuls
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 8
Stron: 344
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Płomienna korona

Płomienna korona
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2017


Wanda

Wanda. Opowieść o sile życia i śmierci
Anna Kamińska
Kraków 2017


Najlepsze lata naszego życia

Najlepsze lata naszego życia
Marek Hłasko
 
Warszawa 2017


Nowa jadłonomia

Nowa Jadłonomia
Marta Dymek
 
Warszawa 2017


Wzgórze psów

Wzgórze psów
Jakub Żulczyk
 
Warszawa 2017


Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew
Peter Wohlleben
 
Kraków 2017


Prus. Śledztwo biograficzne

Prus. Śledztwo biograficzne
Monika Piątkowska
Kraków 2017

Złowrogi cień Marszałka

Złowrogi cień Marszałka
Rafał A.Ziemkiewicz
Warszawa 2017

Pokaz

43.73 zł

Rabat: 7.72 zł
Cena katalogowa: 51.45 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Technologia przetwórstwa mięsa

Olszewski Adam
Wydawca: WNT
Rok wydania: 2011
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 364
Format: 16.5x24.0cm
ISBN: 832043212X

Opis:

Podręcznik obejmuje całość zagadnień dotyczących technologii przetwórstwa mięsnego, od surowca do gotowego produktu. Podano w nim podział żywca rzeźnego i kryteria oceny wartości rzeźnej zwierząt. Opisano proces uboju, obróbki i ocenę poubojową mięsa, a także uboczne produkty poubojowe. Scharakteryzowano rozbiór mięsa, i metody utrwalania. Szczegółowo przedstawiono produkcję wędlin, konserw i tłuszczów topionych. Uwzględniono system HACCP. Bogato zilustrowano linie technologiczne przetwórstwa mięsnego. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych, kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz i uczniów liceów profilowanych, a także dla uczestników kursów uzupełniających. Mogą z niego korzystać wszyscy specjaliści związani zawodowo z przemysłem mięsnym.

Klienci, którzy kupili Technologia przetwórstwa mięsa wybrali również:

Podstawy konstrukcji maszyn Część 2 Techniki wytwarzania i maszynoznawstwo. Kwalifikacja M.18 i M.12. Technik pojazdów samochodowych
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwa Komunikacji i Łączności WKŁ
Rok wydania: 2012
Stron: 352
57.40 zł
43.05 zł
Dodaj do koszyka
Elementy prawa
-24%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: DIFIN
Rok wydania: 2016
Stron: 408
36.00 zł
27.54 zł
Dodaj do koszyka
Teresa Gorzelany, Wiesława Aue - Prowadzenie działalności gospodarczej z KPS i OMZ
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Teresa Gorzelany, Wiesława Aue
Wydawca: WSiP
Rok wydania: 2013
Stron: 366
49.20 zł
41.82 zł
Dodaj do koszyka
Pokorska Jolanta - Kwalifikacja E.14 Część 1 Tworzenie stron internetowych
-11%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Pokorska Jolanta
Wydawca: HELION EDUKACJA
Rok wydania: 2013
Stron: 320
37.95 zł
33.78 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Technologia przetwórstwa mięsa - Olszewski Adam
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Podręczniki. Ćwiczenia i zadania » Podręczniki dla szkół zawodowych
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10