X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Zajdel-Całkowska Justyna - MERITUM Prawo medyczne w ochronie zdrowia
-23%
+ do schowka
199.00 zł
154.21 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 44.79 zł
Cena katalogowa: 199.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Zajdel-Całkowska Justyna
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2021
Miejsce wydania: 1
Stron: 552
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

48.17 zł

Rabat: 18.83 zł
Cena katalogowa: 67.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki

Burski Ksawery
Wydawca: Wydawnictwo Dialog
Rok wydania: 2021
Wydanie: 2
Miejsce wydania:
Stron: 414
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: miękka
ISBN: 9788380028586

Opis:

Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych. Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty. Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!

Klienci, którzy kupili Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, … wybrali również:

Wolańska Ewa, Wolański Adam, Zaśko-Zielińska Monika, Majewska-Tworek Anna, Piekot Tomasz - Jak pisać i redagować. Poradnik redaktora, Wzory tekstów użytkowych
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wolańska Ewa, Wolański Adam, Zaśko-Zielińska Monika, Majewska-Tworek Anna, Piekot Tomasz
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2021
Stron: 296
39.00 zł
30.22 zł
Dodaj do koszyka
Problemy wielokulturowości w medycynie
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2021
Stron: 396
109.00 zł
86.64 zł
Dodaj do koszyka
Estes Clarissa Pinkola - Biegnąca z wilkami
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Estes Clarissa Pinkola
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wydania: 2021
Stron: 684
49.00 zł
32.09 zł
Dodaj do koszyka
Sadowski Bogdan - Biologiczne mechanizmy zachowania się ludzi i zwierząt
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Sadowski Bogdan
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2021
Stron: 586
59.00 zł
45.72 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki - Burski Ksawery
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Nauki społeczne, humanistyczne, ekonomiczne » Kultura. Cywilizacja. Etnografia
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10