X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

praca zbiorowa - Kodeks postępowania administracyjnego
-16%
+ do schowka
349.00 zł
291.45 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 57.55 zł
Cena katalogowa: 349.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
praca zbiorowa
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2017
Miejsce wydania: 1058
Stron: 1392
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Płomienna korona

Płomienna korona
Elżbieta Cherezińska
Poznań 2017


Wanda

Wanda. Opowieść o sile życia i śmierci
Anna Kamińska
Kraków 2017


Najlepsze lata naszego życia

Najlepsze lata naszego życia
Marek Hłasko
 
Warszawa 2017


Nowa jadłonomia

Nowa Jadłonomia
Marta Dymek
 
Warszawa 2017


Wzgórze psów

Wzgórze psów
Jakub Żulczyk
 
Warszawa 2017


Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew
Peter Wohlleben
 
Kraków 2017


Prus. Śledztwo biograficzne

Prus. Śledztwo biograficzne
Monika Piątkowska
Kraków 2017

Złowrogi cień Marszałka

Złowrogi cień Marszałka
Rafał A.Ziemkiewicz
Warszawa 2017

Pokaz

19.90 zł

Rabat: 0.00 zł
Cena katalogowa: 19.90 zł
Produkt niedostępny

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Wyznania francuskiego piekarza

Wydawca: Prószyński i S-ka
Rok wydania: 2008
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 104
Format: 12.5x17.4cm
ISBN: 9788374698221

Opis:

Książka pachnąca świeżym chlebem ? dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i urok codziennego życia. W piekarni ?Chez Auzet? w prowansalskim miasteczku Cavaillon pieczenie chleba zyskało status niemal religijny. Wspólnie z Gerardem Auzetem, właścicielem tego niezwykłego miejsca, specjalista od Prowansji Peter Mayle odsłania tajemnice tradycyjnego wypieku w najlepszym wydaniu. Jesteśmy świadkami narodzin bochenka, obserwując, jak sam mistrz na rozmaite sposoby ugniata, toczy, składa i skręca ciasto, rzeźbiąc z niego smakowite fougasses, bâtards i boules. Książka zawiera pięknie zilustrowane przepisy na szesnaście rodzajów pieczywa, od klasycznej bagietki po chleb z dodatkami takimi jak bekon, morele, orzechy, czosnek oraz czarne i zielone oliwki. Prócz niezliczonych praktycznych porad i sekretów poznajemy także barwną historię czterech pokoleń piekarzy z rodu Auzet. Nie jest to zwykły sklep, a już z pewnością nie jest to miejsce na pospieszne zakupy, ot, żeby wejść i wyjść. Wówczas bowiem traci się połowę związanej z chodzeniem tam przyjemności. Przyjemności, której można zaznać, jeszcze zanim wejdzie się do środka. Zatrzymujesz się na progu. Zamykasz oczy i bierzesz długi, głęboki wdech (przez nos, ma się rozumieć), i wciągasz parfum de la maison. Świeży, ciepły, maślany aromat ciasta - jeden z najstarszych, najbardziej apetycznych i działających na wyobraźnię zapachów świata, pierwotny i niezmiennie poprawiający samopoczucie. (fragment książki) Peter Mayle Autor licznych książek o Prowansji, w której mieszka od końca lat 80., m.in. "Dobrego roku", "Jeszcze raz Prowansja", "Zawsze Prowansja". www.petermayle.com Gerard Auzet Właściciel istniejącej od 1951 roku wielokrotnie nagradzanej rodzinnej piekarni w Cavaillon niedaleko Awinionu.

Klienci, którzy kupili Wyznania francuskiego piekarza wybrali również:

Estes Clarissa Pinkola - Biegnąca z wilkami
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Estes Clarissa Pinkola
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wydania: 2012
Stron: 684
49.00 zł
32.09 zł
Dodaj do koszyka
Sapolsky Robert M. - Dlaczego zebry nie mają wrzodów. Psychofizjologia stresu
-30%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Sapolsky Robert M.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2017
Stron: 450
74.00 zł
52.16 zł
Dodaj do koszyka
Thorwald Jurgen - Stulecie chirurgów
-34%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Thorwald Jurgen
Wydawca: ZNAK
Rok wydania: 2011
Stron: 536
46.90 zł
31.18 zł
Dodaj do koszyka
Schwartz Barry - Paradoks wyboru. Dlaczego więcej oznacza mniej?
-30%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Schwartz Barry
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2013
Stron: 290
44.00 zł
31.02 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Wyznania francuskiego piekarza - Mayle Peter, Auzet Gerard
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Pozostałe » Wydawnictwa popularne
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax +81 537 65 10