X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Królikowski Hubert - Obrona Ojczyzny. Komentarz
-23%
+ do schowka
399.00 zł
309.19 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 89.81 zł
Cena katalogowa: 399.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Królikowski Hubert
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2023
Miejsce wydania: 1
Stron: 1376
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

47.02 zł

Rabat: 7.98 zł
Cena katalogowa: 55.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, prof. dr
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2011
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 388
Format: 230x230
ISBN: 9788325502386

Opis:


Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania ,,pakietu rozporządzeń higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne; podstawy ustawodawstwa żywnościowego; dobre praktyki produkcyjne i higieniczne; system HACCP; metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.
Przedstawione zagadnienia teoretyczne zostały poparte przez Autorów licznymi przykładami z praktyki gospodarczej. Na końcu książki zamieszczono dwa aneksy zawierające przykładowe księgi: HACCP dla zakładu przetwórczego oraz GHP/GMP i HACCP dla zakładu gastronomicznego.
Publikacja jest przeznaczona zarówno dla wykładowców, doktorantów i studentów uczelni wyższych na kierunkach technologii żywności, żywienia człowieka, towaroznawstwa i innych pokrewnych z obszaru nauk o żywności, jak i dla wszystkich tych, którzy zajmują się przetwórstwem i dystrybucją żywności w praktyce.
Autorzy publikacji są wybitnymi specjalistami - zarówno w sferze naukowo-badawczej, jak i w praktyce gospodarczej, gdzie prowadzą szkolenia i udzielają konsultacji podczas wdrażania systemu HACCP.

Klienci, którzy kupili Zarządzanie bezpieczeństwem żywnośc… wybrali również:

Jacewicz Agnieszka, Małkowska Danuta - Kadry i płace 2023 – obowiązki pracodawców, rozliczanie świadczeń pracowniczych, dokumentacja kadrowa, podatkowa i ZUS
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jacewicz Agnieszka, Małkowska Danuta
Wydawca: ODDK
Rok wydania: 2023
Miejsce wydania: 10
Stron: 654
294.00 zł
220.50 zł
Dodaj do koszyka
Gąsowska Magdalena K. - Zarządzanie procesami logistycznymi we współczesnych przedsiębiorstwach
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Gąsowska Magdalena K.
Wydawca: DIFIN
Rok wydania: 2022
Miejsce wydania: 1058
Stron: 222
58.00 zł
43.78 zł
Dodaj do koszyka
infoKALENDARZ kadrowo-księgowy 2023
-27%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2022
Miejsce wydania: 1
69.00 zł
50.71 zł
Dodaj do koszyka
Tarapata Jolanta, Woźniak Jacek redakcja naukowa - Odporność organizacji. Cyfryzacja, bezpieczeństwo, innowacje
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Tarapata Jolanta, Woźniak Jacek redakcja naukowa
Wydawca: DIFIN
Rok wydania: 2022
Miejsce wydania: 1058
Stron: 282
65.00 zł
49.07 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, prof. dr
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Ekonomia » Organizacja i zarządzanie
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10


Księgarnia Iuris Prudentia Katarzyna Glimasińska jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małej księgarni"