X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

red.Świerczyński Marek - Prawo sztucznej inteligencji
-10%
+ do schowka
189.00 zł
170.10 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 18.90 zł
Cena katalogowa: 189.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
red.Świerczyński Marek
Wydawca: C.H. BECK
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 1
Stron: 380
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

29.95 zł

Rabat: 22.05 zł
Cena katalogowa: 52.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...

Małgorzata Kur
Wydawca: Kocur Bury
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania:
Stron: 64
Format: Format: 25x32
ISBN: 9788365530226

Opis:

Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, by zdobyć pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? • Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! • Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki! • Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i… najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!

Klienci, którzy kupili Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia … wybrali również:

Rawski Tomasz - Boszniacki nacjonalizm. Strategie budowania narodu po 1995 roku
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Rawski Tomasz
Wydawca: Scholar
Rok wydania: 2020
Stron: 258
31.50 zł
23.62 zł
Dodaj do koszyka
Woynarowska Barbara, Kowalewska Anna, Izdebski Zbigniew, Komosińska Krystyna - Biomedyczne podstawy kształcenia i wychowania. Podręcznik akademicki
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Woynarowska Barbara, Kowalewska Anna, Izdebski Zbigniew, Komosińska Krystyna
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2020
Stron: 406
59.00 zł
45.72 zł
Dodaj do koszyka
Rogowska-Stangret Monika - Ciało - poza Innością i Tożsamością. Trzy figury ciała w filozofii współczesnej
-27%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Rogowska-Stangret Monika
Wydawca: słowo/obraz/terytoria
Rok wydania: 2019
Stron: 430
55.00 zł
40.20 zł
Dodaj do koszyka
Borodo Andrzej - Finanse publiczne. Zagadnienia ustrojowe i prawne
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Borodo Andrzej
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2019
Stron: 336
69.00 zł
53.47 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni... - Małgorzata Kur
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Poradniki » Książki kucharskie
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10