X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Matt Richtel - Niewidzialna obrona
-36%
+ do schowka
49.90 zł
31.74 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 18.16 zł
Cena katalogowa: 49.90 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Matt Richtel
Wydawca: MUZA
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania: 1058
Stron: 496
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

34.68 zł

Rabat: 17.32 zł
Cena katalogowa: 52.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...

Małgorzata Kur
Wydawca: Kocur Bury
Rok wydania: 2019
Miejsce wydania:
Stron: 64
Format: Format: 25x32
ISBN: 9788365530226

Opis:

Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, by zdobyć pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? • Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! • Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki! • Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i… najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!

Klienci, którzy kupili Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia … wybrali również:

Sebastian Chosiński - Czas na Relax
-33%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Sebastian Chosiński
Wydawca: Kurc
Rok wydania: 2019
Stron: 284
44.90 zł
29.95 zł
Dodaj do koszyka
Górecka-Butora Patrycja, Strykowski Paweł, Biegun Katarzyna - Influencer marketing od A do Z
-23%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Górecka-Butora Patrycja, Strykowski Paweł, Biegun Katarzyna
Wydawca: Rozpisani.pl
Rok wydania: 2019
Stron: 468
69.00 zł
53.06 zł
Dodaj do koszyka
Tim Flannery - Europa. Historia naturalna
-29%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Tim Flannery
Wydawca: Bellona
Rok wydania: 2019
Stron: 374
49.90 zł
35.58 zł
Dodaj do koszyka
Beata Gontar - Zarządzanie danymi w organizacji
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Beata Gontar
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Rok wydania: 2019
Stron: 230
39.90 zł
33.91 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni... - Małgorzata Kur
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Poradniki » Książki kucharskie
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10