X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

53.47 zł

Rabat: 15.53 zł
Cena katalogowa: 69.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2

red: Grzymisławski Marian, Gawęcki Jan
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2020
Wydanie: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 472
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: miękka
ISBN: 9788301164928

Opis:

Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; * żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi: * racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; * rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. W obecnym, drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych. Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem ? lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.

Klienci, którzy kupili Żywienie człowieka zdrowego i chorego … wybrali również:

Rodwell Victor W., Bender David A., Botham  Kathleen M. - Biochemia Harpera Ilustrowana
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Rodwell Victor W., Bender David A., Botham Kathleen M.
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2019
Stron: 1012
249.00 zł
197.93 zł
Dodaj do koszyka
Medycyna estetyczna Podręcznik dla studentów kosmetologii
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2017
Stron: 600
149.00 zł
118.44 zł
Dodaj do koszyka
Helena Ciborowska, Anna Rudnicka, Artur Ciborowski - Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Helena Ciborowska, Anna Rudnicka, Artur Ciborowski
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2014
Stron: 660
149.00 zł
118.44 zł
Dodaj do koszyka
Podstawy inżynierii chemicznej i procesowej. Zadania z elementami teorii
-5%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej
Rok wydania: 2016
Stron: 214
42.00 zł
39.90 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 -
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Podręczniki. Ćwiczenia i zadania » Podręczniki akademickie. Skrypty
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10