X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

prof. Jerzy Bralczyk - Pakiet: W drogę!!!, Do domu!!!, Jeść!!!
-38%
+ do schowka
149.90 zł
92.79 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 57.11 zł
Cena katalogowa: 149.90 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
prof. Jerzy Bralczyk
Wydawca: Bosz
Rok wydania: 2021
Miejsce wydania: 128
Stron: 592
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy



Kraków 2021


Gadka. W sześćdziesiąt języków dookoła Europy

Gadka. W sześćdziesiąt języków dookoła Europy
Dorren Gaston
Kraków 2021


Irak. Piekło w raju

Irak. Piekło w raju
Smoleński Paweł
Sękowa 2021


Sekretne życie mózgu nastolatka

Sekretne życie mózgu nastolatka
Blackemore Sarah-Jayne
Maksymowicz-Hamann Jowita
Warszawa 2021


Gierek i jego czerwony dwór

Gierek i jego czerwony dwór
Kienzler Iwona
Warszawa 2021


Podpis w komórce

Podpis w komórce
Meyer Stephen C.
Warszawa 2021

Sztuka odpoczynku

Sztuka odpoczynku
Hammond Claudia
Smoleńska Elżbieta
Warszawa 2021

Pokaz

237.68 zł

Rabat: 61.32 zł
Cena katalogowa: 299.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Żywienie w chorobach nowotworowych

red: Szawłowski Andrzej W., Gromadzka-Ostrowska Joanna, Paluszkiewicz Piotr, Słodkowski Maciej, Sobocki J
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2020
Wydanie: 1
Miejsce wydania:
Stron: 1058
Format: 21.0x25.0cm
Oprawa: twarda
ISBN: 9788320058871

Opis:

Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową. Patronat merytoryczny : Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego

Klienci, którzy kupili Żywienie w chorobach nowotworowych wybrali również:

Pielęgniarstwo onkologiczne
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2021
Stron: 620
129.00 zł
102.54 zł
Dodaj do koszyka
Jurowski Kamil, Piekoszewski Wojciech, Ciołkowski Arkadiusz - Toksykologia Tom 1/2
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jurowski Kamil, Piekoszewski Wojciech, Ciołkowski Arkadiusz
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2021
Stron: 1410
299.00 zł
237.68 zł
Dodaj do koszyka
Bordoni Bruno Davide, Zanier Emiliano - Terapia manualna Blizny
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Bordoni Bruno Davide, Zanier Emiliano
Wydawca: PZWL
Rok wydania: 2020
Stron: 113
109.00 zł
86.64 zł
Dodaj do koszyka
Bańkowski Edward - Biochemia
-19%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Bańkowski Edward
Wydawca: Edra Urban & Partner
Rok wydania: 2020
Stron: 512
149.00 zł
121.42 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Żywienie w chorobach nowotworowych -
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii PZWL oferta akademicka
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10