X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Marek Budzisz - Samotność strategiczna Polski
-36%
+ do schowka
79.91 zł
50.98 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 28.93 zł
Cena katalogowa: 79.91 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Marek Budzisz
Wydawca: Zona Zero
Rok wydania: 2023
Stron: 400
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

28.91 zł

Rabat: 8.89 zł
Cena katalogowa: 37.80 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Żywność a zdrowie człowieka

Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2021
Miejsce wydania: Lublin
Stron: 239
Format: B5
Oprawa: miękka
ISBN: 9788322794647

Opis:

Żywność a zdrowie człowieka


Wśród licznych opracowań naukowych i popularnonaukowych na temat prawidłowego odżywiania istnieje wiele błędnych stereotypów dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i procesem starzenia, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań. Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka prozdrowotnych składników żywności, które mają istotny wpływ na zachowanie zdrowia fizycznego i psychicznego do późnej starości.
Treść monografii Żywność a zdrowie człowieka zawiera zróżnicowane tematycznie zagadnienia, mające na celu przybliżenie studentom szerokiego zakresu wiedzy dotyczącej m.in.: relacji pomiędzy zmianami żywieniowymi a chorobami nowotworowymi; synergizmu i antagonizmu pomiędzy składnikami mineralnymi oraz mineralno-witaminowymi; aktywności biologicznej peptydów; substancji antyodżywczych występujących w żywności; psychologicznych aspektów jedzenia i nadwagi; psychobiotyków i ich wpływu na zdrowie psychiczne; oddziaływania składników żywności na kształtowanie funkcji psychofizycznych człowieka oraz żywienia spersonalizowanego i jego ograniczeń. Omówiono też prozdrowotne składniki żywności istotne w profilaktyce przeciwnowotworowej. Obecna monografia, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych opracowań w języku polskim, obejmujących ww. zagadnienia.
Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, a także do osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana literatura umożliwia czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień.

Od Autorów
 

Klienci, którzy kupili Żywność a zdrowie człowieka wybrali również:

Żywność i żywienie w świetle współczesnej wiedzy
-3%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego
Rok wydania: 2019
Stron: 114
31.00 zł
30.07 zł
Dodaj do koszyka
Dariusz Zawadzki, Janusz P. Sikora, Błażej Kmieci - Pierwsza pomoc w stanach zagrożenia życia i..
-14%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Dariusz Zawadzki, Janusz P. Sikora, Błażej Kmieci
Wydawca: Medical Education
Rok wydania: 2021
Stron: 116
49.90 zł
43.01 zł
Dodaj do koszyka
Paszkowska Małgorzata - Medycyna pracy w systemie ochrony zdrowia w Polsce
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Paszkowska Małgorzata
Wydawca: DIFIN
Rok wydania: 2021
Stron: 304
60.00 zł
45.29 zł
Dodaj do koszyka
Współczesne media t. 2: Przemoc w mediach
-24%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: Wydawnictwo UMCS
Rok wydania: 2021
Stron: 356
42.00 zł
32.13 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Książki
Aktualnie oglądasz produkt Żywność a zdrowie człowieka - red.Jan Fiedurek
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Zdrowie. Medycyna. Uroda
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10


Księgarnia Iuris Prudentia Katarzyna Glimasińska jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małej księgarni"