X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Gierusz Jerzy, Koleśnik Katarzyna - Plan kont z komentarzem
-26%
+ do schowka
367.50 zł
273.75 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 93.75 zł
Cena katalogowa: 367.50 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Gierusz Jerzy, Koleśnik Katarzyna
Wydawca: ODDK
Rok wydania: 2022
Miejsce wydania: 1058
Stron: 806
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter


Szczególnie polecamy




Liczby nie kłamią

Liczby nie kłamią
Vaclav Smil
Kraków 2022


Dekalog leczenia depresji

Dekalog leczenia depresji
Marcin Siwek
Warszawa 2021


Fakty muszą zatańczyć

Fakty muszą zatańczyć
Mariusz Szczygieł
Warszawa 2022


Kwantechizm 2.0, czyli klatka na ludzi

Kwantechizm 2.0, czyli klatka na ludzi
Andrzej Dragan
Kraków 2022


Przypadkowe odkrycia medyczne

Przypadkowe odkrycia medyczne
Robert W.Winters
Zuzanna Lamża
Poznań 2022


Filozofia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu

Filozofia. Przewodnik dla ludzi lubiących rozkminiać bez bólu
Paul Kleinman
Andrzej Hildebrandt
Warszawa 2022


Poza porządek. Kolejne 12 zasad

Poza porządek. Kolejne
12 życiowych zasad
Jordan B.Peterson
Wrocław 2021

Pokaz

25.67 zł

Rabat: 8.33 zł
Cena katalogowa: 34.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Technik.. Przedsiębiorstwo gastronomiczne

Barbara Kozłecka, Krystyna Osowska
Wydawca: DIFIN
Rok wydania: 2012
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 288
Format: 13.5x35.5cm
ISBN: 9788376414454

Opis:

Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02.

Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in. z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości oraz gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory praktyczne.

Przykłady zawarte w tej publikacji zostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która działa w tej branży.

Całość podręcznika została podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z różnych dziedzin nauki. Rozdział 1. zawiera podstawowe informacje związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej.

Zagadnienia związane z majątkiem firmy, jego finansowaniem oraz obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są również przykłady i ćwiczenia pokazujące, jak gospodarować w firmie, aby osiągnąć zyski.

Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale 3. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. i 5.

Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnych wymiarach.

Klienci, którzy kupili Technik.. Przedsiębiorstwo gastrono… wybrali również:

Matt Farr, Katarzyna Dumińska - Tajniki odporności
-35%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Matt Farr, Katarzyna Dumińska
Wydawca: Kobiece
Rok wydania: 2021
Stron: 360
39.90 zł
25.86 zł
Dodaj do koszyka
praca zbiorowa - Studia nad dziejami farmacji 01 Dawne surowce...
-21%
+ do schowka
KSIĄŻKA
praca zbiorowa
Wydawca: Wydawnictwo Episteme
Rok wydania: 2021
Stron: 196
37.00 zł
29.12 zł
Dodaj do koszyka
Anna Grontkowska - Przedsiębiorstwo gastronomiczne FORMAT-AB
-12%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Anna Grontkowska
Wydawca: Format-AB
Rok wydania: 2011
Stron: 328
31.99 zł
28.02 zł
Dodaj do koszyka
Ładunkoznawstwo dla logistyki. Wybrane problemy
-25%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Wydawca: DIFIN
Rok wydania: 2021
Stron: 210
49.00 zł
36.99 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Podręczniki
Aktualnie oglądasz produkt Technik.. Przedsiębiorstwo gastronomiczne - Barbara Kozłecka, Krystyna Osowska
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Liceum/Technikum » Liceum/Technikum - klasa 1 po szkole podstawowej
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10