X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Kalendarz Dyrektora Szkoły 2020/2021
-23%
+ do schowka
59.00 zł
45.72 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 13.28 zł
Cena katalogowa: 59.00 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Wydawca: Wolters Kluwer
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: 1
Stron: 452
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

25.67 zł

Rabat: 8.33 zł
Cena katalogowa: 34.00 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Technik.. Przedsiębiorstwo gastronomiczne

Barbara Kozłecka, Krystyna Osowska
Wydawca: DIFIN
Rok wydania: 2012
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 288
Format: 13.5x35.5cm
ISBN: 9788376414454

Opis:

Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02.

Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in. z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości oraz gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory praktyczne.

Przykłady zawarte w tej publikacji zostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która działa w tej branży.

Całość podręcznika została podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z różnych dziedzin nauki. Rozdział 1. zawiera podstawowe informacje związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej.

Zagadnienia związane z majątkiem firmy, jego finansowaniem oraz obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są również przykłady i ćwiczenia pokazujące, jak gospodarować w firmie, aby osiągnąć zyski.

Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale 3. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. i 5.

Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnych wymiarach.

Klienci, którzy kupili Technik.. Przedsiębiorstwo gastrono… wybrali również:

Marcin Braun, Weronika Śliwa - Fizyka LO 1 Odkryć fizykę Podr. ZP w.2019 NE
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Marcin Braun, Weronika Śliwa
Wydawca: NOWA ERA
Rok wydania: 2019
Stron: 216
45.50 zł
38.49 zł
Dodaj do koszyka
Jarosław Słoma - Edukacja dla bez. LO Żyję i działam Podr w.2019 NE
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Jarosław Słoma
Wydawca: NOWA ERA
Rok wydania: 2019
Stron: 184
36.50 zł
30.88 zł
Dodaj do koszyka
Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod - Chemia LO 1 To jest chemia Podr. ZP wyd. 2019 NE
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod
Wydawca: NOWA ERA
Rok wydania: 2019
Stron: 320
45.50 zł
38.49 zł
Dodaj do koszyka
Roman Malarz, Marek Więckowski - Geografia LO 1 Oblicza geografii podr ZP w.2019 NE
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Roman Malarz, Marek Więckowski
Wydawca: NOWA ERA
Rok wydania: 2019
Stron: 176
43.90 zł
37.14 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Podręczniki
Aktualnie oglądasz produkt Technik.. Przedsiębiorstwo gastronomiczne - Barbara Kozłecka, Krystyna Osowska
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Liceum/Technikum » Liceum/Technikum - klasa 1 po szkole podstawowej
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10