X
Aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź Politykę Prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Wartość:
Twój koszyk: Produktów (0)

Książka Tygodnia

Jacek Bartosiak - Najlepsze miejsce na świecie
-31%
+ do schowka
69.90 zł
48.58 zł
Dodaj do koszyka
Rabat: 21.32 zł
Cena katalogowa: 69.90 zł
Dostępność: do 48h
KSIĄŻKA
Jacek Bartosiak
Wydawca: Literackie
Rok wydania: 2023
Stron: 496
 
Dołącz do nas na Facebboku
Nasz newsletter

Pokaz

47.19 zł

Rabat: 8.01 zł
Cena katalogowa: 55.20 zł
Dodaj do koszyka



Dostępne od: do 48h

Poleć znajomym

KSIĄŻKA

Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12 WSIP

Dorota Czerwińska
Wydawca: WSiP
Rok wydania: 2021
Wydanie: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Stron: 256
Format: Format: 240x170 mm
ISBN: 9788302152580

Opis:

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.

Klienci, którzy kupili Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12 … wybrali również:

Lewandowski Tadeusz - Rysunek tech. dla mech. 2007 Lewandowski WSiP
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Lewandowski Tadeusz
Wydawca: WSiP
Rok wydania: 2015
Stron: 376
82.70 zł
70.70 zł
Dodaj do koszyka
Urszula Łatka - Organizacja i technika pracy biurowej WSiP
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Urszula Łatka
Wydawca: WSiP
Rok wydania: 2013
Stron: 312
54.10 zł
46.25 zł
Dodaj do koszyka
Beata Krzysztofik - Wobei can ich helfen? - j.niem hotelarstwo w.2014
-15%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Beata Krzysztofik
Wydawca: WSiP
Rok wydania: 2014
Stron: 352
61.10 zł
52.23 zł
Dodaj do koszyka
Urszula Legierska - Prawo administracyjne podręcznik EKONOMIK
-12%
+ do schowka
KSIĄŻKA
Urszula Legierska
Wydawca: EKONOMIK
Rok wydania: 2015
Stron: 228
33.60 zł
29.47 zł
Dodaj do koszyka
 
1
|
2
|
3
 

Recenzje i oceny

Brak recenzji!

Dodaj swoją recenzję i ocenę

Twoja ocena:

Twój podpis:
Dodaj recenzję


Znajdujesz się w dziale Podręczniki
Aktualnie oglądasz produkt Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12 WSIP - Dorota Czerwińska
W każdej chwili moźesz przejść do innych produktów z kategorii Liceum/Technikum - zawodowe
Zawsze możesz przejrzeć dział Nowości lub zobaczyć, co wkrótce ukaże się w naszej księgarni internetowej, czyli przejść do działu Zapowiedzi
tel/fax 81 537 65 10


Księgarnia Iuris Prudentia Katarzyna Glimasińska jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małej księgarni"